Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Lányok nélkül a türelmi zónában

2000.08.10. 13:03
"Mogyoródon három napig Ecclestone az úr." - állítják a helybéliek. Idén azonban a stricik is kiveszik a részüket a nagy ,,biznicből". Az üzlet biztos, hogy jól megy, legalábbis erről tanúskodnak a több milliós ,,merdzsók" és ,,csirokík". Tegnap este még nem érkeztek meg a lányok. A kigyúrt kopaszok, akik a törvény szerint nem is léteznek, egyelőre csak azon vitáznak, lányaik hogyan tegyenek eleget a számlaadási kötelezettségnek.
A zónához vezető út az M3-as elején kezdődik, autópálya-matrica vételezésével. Már a benzinkútnál látszik, nem csak mi tartunk a mogyoródi látványosságra. A Mitsubishi Pajero és a fekete Jeep Cherokee sem mehet máshová szerda este.

Kellemes magömlést

Peep show
,,Kellemes magömlést, fiúk" - mondja az útszélén az autójából szobáját áruló fukszos-bajszos, nyakában aranykereszttel, miután elmagyarázza, merre lehet megközelíteni Magyarország első, legális, ám átmeneti türelmi zónáját. Egyébként az első hungaroringes lehajtónál kell lejönni az M3-asról, aztán csak egyenesen. Szemben az Árnyas Campinggel. Szóval nem túl bonyolult.

A zóna könnyen felismerhető: a bejáratnál púpos Meci és a fekete Cherokee Jeep, sötétített ablakokkal. És egy rakás kigyúrt, tetovált csávó, többségük kopasz és néma. Nő egy darab se. Még ácsolják a kukkoldát, festik a cégért. Erotik Camping lesz a zóna neve. A komfortot két Toi-Toi vécé és egy Kalte Melone feliratú üres hűtő jelzi.

Stricik pedig nincsenek

Az Erotik Campinget kívülről - mert bejutni még nem lehet - a célszerűség és az egyszerűség jellemzi. A tettek helyének domináns anyaga a kiváló hangszigeteléséről híres pozdorja. Ebből tákolták a budikra emlékeztető lukakat, ahova el lehet majd vonulni a kiválasztottal.

A mercisek és a terepjárósok egyeztetnek, kezükben térkép. A bejárat környékén egymás után tűnnek fel a kisebb halak. Tizenötéves BMW négy kopasszal, piros GTI Peugeot négy kopasszal. Ők nem parkolnak le a zónában, úgyhogy köröznek a környéken. Mint, mi. Úgy látszik, itt mindenki kopasz, kigyúrt, tetovált és férfi. Nő még mindig sehol.

A férfiak túlzott aránya és megjelenésük jellege törvénysértést sejtet. A hivatásos, zónában dolgozó örömlányoknak ugyanis a szabályok szerint nem lehet futtatója. Márpedig ezek az arcok akkor mit csinálnak?

Bárpult raklapokból

Az első németek
Bár a zóna zárva, a környék vendéglátósai már kinyitottak. Korsó sör hatszáz, két perc kukkolás ötszáz. Tavaly kapun belül 1200 volt a sör és 300 utána a WC. Mindenhonnan a Viva tévénél is rosszabb német slágerek üvöltenek. A raklapokból ácsolt pult mögül egy nagydarab roma lép ki, és beszáll a vadiúj 320-as E-Mercibe. Listaára úgy tizenötmillió körül.

A zóna melletti sétányon is kizárólag férfiak mászkálnak. Egy kopasz kigyúrt, egy roma váltogatja egymást. De mind tetovált.

Testközeli élmények

Itt három napig Ecclestone a polgármester, viccelődnek a helyi kocsma törzsvendégei. "A kurvákkal nincs sok bajunk, igaz közelről még nem láttuk őket."- mentegetőznek a negyedik korsó után. "Tavaly is voltak vagy ötszázan, ezek mind a részeg német turistákra repültek rá. Elvegyültek a tömegben, kellették egy kicsit magukat, majd a sörhasú vendégeket egy bokor alá, az igényesebbeket pedig a helyi camping sátraiba cipelték. Az idevezényelt egyenruhások nemigazán tudtak-akartak mit kezdeni a jól tejelő bajor-stájer vendégekkel."- mesélik testközeli élményeiket a helyi férfitársaság tagjai.

Nyugati árak - csak az idegeneknek
"Bennünket ugyan a polgármester nem kérdezett meg arról, hogy akarjuk-e az örömtanyát. De nem igazán bánjuk, a kurvák akkor is itt lesznek, ha mi nem akarjuk. A szoba, negyven márkába kerül egy éjszakára, ez olcsóbb, mint azokban a budikban tizenöt perc."- mondják az ideiglenesen üzletasszonyokká vált, Zimmer Frei-táblácskákat szorongató helybéliek.

A mogyoródi boltokban ilyenkor minden drágább, igaz csak az idegeneknek. Az eladók minden turistával ,,bepróbálkoznak", nekik nemcsak a sör, de a tej és a kenyér is nyugati áron van. A helyiek ezt nem bánják, hiszen a falunak a háromnapos vigalom után is valamiből élnie kell.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.