Ágnes
-13 °C
0 °C

Zuschlag reloaded

2005.03.25. 12:52
Az Index információi szerint ismét a parlamentbe kívánkozik Zuschlag János, akinek a Terror Háza előtt tartott megemlékezésen elsütött, a holokauszt áldozatait sértő poénja miatt kellett lemondania országgyűlési mandátumáról. Az MSZP-központban már biztosra veszik, hogy az októberi botrány következtében leléptetett politikus ismét megkapja majd a ma is befolyása alatt álló kiskunhalasi pártszervezet jelölését.

Az MSZP országos vezetése is biztosra veszi, hogy a párt kiskunhalasi szervezete a tavaly őszi bukás ellenére ismét Zuschlag Jánost jelöli majd országgyűlési képviselőnek.

Önérték

Információink szerint Zuschlag az elmúlt hónapban ismét a 2006-os választás esélyes országgyűlési képviselőjelöltjének tekinti magát, miután a személyét is érintő kiskunhalasi MSZP-s "tagrevízió" eredménye nem igazolta a volt képviselő ellenfeleit. Kiskunhalason ugyanis azért kezdődött adategyeztetés a pártszervezetben, mert a helyi szocialisták Zuschlaggal szemben álló csoportja azt állította, hogy a képviselő fiktív tagokkal erősítette meg saját táborát. A Zuschlag helyi ellenzéke szerint a februárban lezárult adategyeztetés mellett több, "nem olyan könnyen elrendezhető" kérdést is felvetettek, amelyeket viszont a volt képviselő baráti köréhez tartozó vizsgálók nem tűztek napirendre.

Rabosítva

Zuschlagot, aki a sorozatos botrányok ellenére a Bács-Kiskun megyei MSZP alelnöke maradt, még a Vas megyei Fibisz-szervezetek alapításával kapcsolatos rendőrségi nyomozás is érinti. A volt képviselőt hivatalosan január elején gyanúsította meg és "rabosította" a rendőrség magánokirat hamisításban való bűnrészesség gyanújával. Vasban már 2004-ben elindult az a vizsgálat, amelyben 11 falusi Fibisz-csoport létrehozásának körülményeit firtatta. A gyanús jegyzőkönyveket Zuschalg az elmúlt hetekben lezajlott tisztújításon megbukott vasi pártvezetőkkel, köztük Tóth Csaba, volt vasi MSZP-elnökkel együtt hitelesítette 2003-ban.

Megpróbáltuk elérni Zsuchlag Jánost is, hogy megkérdezzük valóban tervezi-e a parlamenti visszatérést, de többszöri kísérletre sem sikerült vele felvenni a kapcsolatot.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!