Az eltévedt demokrata

AlexNet

134. Ukrajna - Magyarország

A két Viktor

2014. február 21. 08:00 - Alex_W

Ukrajnában az egész egy EU melletti tüntetéssel kezdődött, de végül forradalom és szabadságharc lett belőle. Na nem olyan "fülkeforradalom" és nem olyan "szabadságharc", mint Magyarországon, hanem olyan igazi fajta, amikor az emberek tényleg megharcoltak azzal a rendszerrel, mely szabadságukat korlátozta és az országot egy idegen elnyomó hatalom karjaiba lökte.

Egy igazi forradalom igazi hősökkel. Nem a politikusok beszéltek, hanem egyszerű emberek. Emberek, akik ott voltak, mikor tiltakozni kellett, és ott voltak, mikor harcolni kellett. Emberek akik kitartottak a hidegben, esőben és vérzivatarban. Emberek, akik kiállása megdöntötte Janukovicsot, aki szívesen lett volna az újjá éledő Szovjetunió tagköztársaságának az elnöke, Putyin első számú talpnyalója.

Már az elmúlt napokban is önkéntelen összehasonlítottuk magunkat Ukrajnával. Igen, rémisztő a hasonlóság: Az elmúlt években Orbán Viktor is ugyanazon az úton járt, mint Janukovics: lassan meglopta a demokráciánkat, meglopta szabadságunkat, korlátozva mindent és mindenkit, ahol neki ellent mondhatnak. Beteg elméjükben mindketten szentül hiszik, hogy a "nép" mögöttük áll, ők azok akik meghallották az új idők szavát, ők a meg nem értett zsenik, akinek mindenben igazuk van, s az ellenzék csak egy bolha a nadrágjukban, mely bosszantásra jó.

A párhuzamot tovább erősíti, hogy a Kijevből menekülő Janukovics-hívek jelentős része - állítólag - pont Budapestre menekül. Ez egy nagyszerű bizonyítvány arról, hogy Orbán Viktor rendszere mennyire korrupt és antidemokratikus. Mondjuk Berlinben, Prágában, vagy Varsóban valószínűleg rég rendőrök várnák Janukovics híveit a reptéri terminálokon.

Azzal, hogy a Kormánymédia teljes mértékben elhallgatja a harcokat, a fegyvertelen tömegre leadott sorozat lövéseket, a mesterlövészeket, akiknek a vöröskeresztes mentők a kedvenc célpontjaik, egyfajta beismerése annak, hogy joggal vonunk párhuzamot a két rendszer között. Beismerése annak, hogy Orbán Viktor nem csak gyengíti a demokráciát, hanem egyszerűen semmibe nézi. Nyílt beismerő vallomásnak számít az is, hogy az Unióban és a környező országokban egyedül Orbán Viktor nem ítélte el a rohamrendőrség és egyéb belügyi erők, valamint a civil ruhás, de felfegyverezett provokátorok bevetését. Ezzel azt is bevallotta, hogy hasonló szituációban, bizony ő is ezt tenné.

Az ukrán példa mutatja, mennyire nincs igaza a Janukovics és Orbán Viktor féléknek: egy valóban demokráciára törekvő társadalom igenis elűzi azokat, akik a valóságtól teljes mértékben elszakadva, saját beteges rangkórságuk, rögeszméik és képzelgéseik szerint vezetik az országot, miközben kapaszkodnak saját hatalmukba, elfelejtve, hogy csak ideig-óráig bitorolhatják azt. Orbán Viktor megláthatta sorsát a Janukovicsban, mert ugyanilyen megalázottként, vesztesként kell majd távoznia, mint keleti kollégájának.

Talán Magyarországon nem lesz szükség fegyveres harcokra, de csak egyetlen esetben: ha április 6.-án megmutatod Orbán Viktornak, hogy nem szeretnéd ha folytatná, s megadod neki a lehetőséget, hogy békében távozzon a magyar politikai színpadról. Örökre.

213 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr535820806

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.21. 13:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr kíváncsivagyok 2014.02.21. 15:33:15

@J.László:
"Két dolgon szoktam magam halálra röhögni mostanában a blogszférában:

1.) Amikor kommunistáznak a kommunisták.
2.) Amikor fideszesnek nézik @maxwal-t. "

1.) Hát igen,..olyan kommunista múlttal , mint Kovérnek meg Orvbánnak van,..nem kéne a napra állniuk...
2.)Nem túl jól leplezi,..ezért lehet barnanyelvu fideszgyíknak tartani...joggal...

őrkutya2 2014.02.21. 15:36:00

@Vilko84:

sajnos, nem válaszoltál @akvyr-nak érdemben. Ezért:

1. Paks felújítása 2020 után esedékes. Semmi sem sürgette Magyarországot, hogy most határozzon erről, különösen nem a bővítésről. A bővítést igényfelmérésnek kellett volna megalapozni. Egyetemi tanárok megjelent nyilatkozatai szerint (BME és Corvinus) az elkövetkező évek műszaki fejlesztéseit meg kellett volna várni mind a felújítást, mind pedig a bővítést (?) illetően.

2. 2009-ben az OGY a döntés-előkészítésről határozott. A határozat tartalmilag előírta, hogy mit kéne megvizsgálni. Ezen a kormány lazán túllépett.

3. Hivatkozol más, "drágább" ajánlatokra - honnan tudod, mikor nem kértek?

4. Hitelt meg pláne nem veszünk fel megalapozó tanulmány nélkül, ami nincs.

Magyarán, elskandáltad a bróm dumát, ahelyett, hogy kérdeznél. Esetleg azt, hogy a príma atomüzlet feltétele volt-e annak, hogy OV kapjon olcsó gázt az oroszoktól, másképpen ugyanis én nem tudom értelmezni azt, hogy "a Paks a rezsicsökkentéshez szükséges". Mert ha igen, akkor utána kell számolnunk a rezsicsökkentés számainak, mi mennyibe van.

Továbbá, hogy van-e összefüggés az orosz ügylet és aközött, hogy a reaktorépítés pang, és az EU évről-évre csökkenti az energiavásárlást az oroszoktól, a palagáz meg a hálózati összekötések fejlesztése miatt.

Mensikov 2014.02.21. 15:36:25

Erős túlzás Janukovics cseburáskát összehasonlítani OV-ral.
Nem Feri lövetett 2006-ban ha már mindenképp akarunk hasonlítgatni ?
Nem Feri mondta hogy puccs van...?

Hannibal ante portas 2014.02.21. 15:36:56

Ennyi hülyeséget olvasva mindig megnyugszom, s csodálom a teremtett világ szépségét. Mekkora is az Isten állatkertje, barátaim!

Mensikov 2014.02.21. 15:38:06

Paks felújítása 2020 után esedékes. Semmi sem sürgette Magyarországot, hogy most határozzon erről, különösen nem a bővítésről.

Na ja az már csak hat év. Persze majd a Feri és haveri köre jobban megoldotta volna, mint a reklámozást, igaz ?

Hannibal ante portas 2014.02.21. 15:39:41

@dr kíváncsivagyok: szerintem te azt se tudod, mi fán terem a kommunista (jó, most hagyjuk a viccet, hogy akasztófán...)Magarországon a rendszerváltás előtt több, mint 800 ezer MSZMP tag volt, s szinte minden középiskolás, szakmunkásképzős, főiskolás, stb. és egyetemista KISZ tag. Miről zagyválsz hülyeséget?

Mensikov 2014.02.21. 15:40:38

Beteg elméjükben mindketten szentül hiszik, hogy a "nép" mögöttük áll, ők azok akik meghallották az új idők szavát...
Ez majd kiderül 6-dikán árilisban.
De mi van ha mégis a nép Vityát akarja.
A posztíró elmegy villalakónak egy melegebb országba ?

Hannibal ante portas 2014.02.21. 15:44:12

@őrkutya2: új hír Pakssal kapcsolatban: index.hu/gazdasag/2014/02/21/paks_az_alstom_szeretne_kapni_belole/
lám, lám, ezek már rég levajazták az EU - val az üzletet. Mindez csak színház, mi meg itt ülünk mint vidéki paraszt a moziban. Kár pumpálni fölfelé a vérnyomást. Lesz ott munkája még Józsa cégének, vagy netán az Altusnak is. Ne aggódjunk, hogy ezek a derék szoci vitézek éhen halnak.

Vilko84 2014.02.21. 15:53:07

@őrkutya2:

Csak sorrendben:
1, miből gondolod, hogy túlléptek rajta?
2, az én olvasatomban a határozat azt jelenti, hogy megvan a partner, megvan hogy mit akarunk és az hogy mikor! Akkor kérdem én fletóék nem arról döntöttek hogy a ruszkikkal csináltatunk új reaktorokat??
3, igen ezt hívják közbeszerzési pályázatnak. (mármint a 2. lépcsőfokot). Javíts ki ha tévedek de relatív atomreaktor kivitelező cégekből nincs túl sok, és ha látja a kormány hogy ezek a cégek az elmúlt néhány évben vagy esetleg évtizedben milyen munkákat csináltak és mennyiért akkor szerintem egész egyszerű döntést hozni,anélkül, hogy megint milliárdokat kellene eltapsolni pályáztatásra!
4, Szerintem még egy rohadt cent hitelt sem vettünk fel senkitől (inkább visszafizettünk,de ez nem ide tartozik), sőt ha jól tudom 20% önerős a dolog és mint általában az ilyen nagyszabású kivitelezéseknél az önerő nagyobbik hányadát a kezdeti szakaszban a beruházónak be kell tennie és a "legvégén" a maradékot!

Természetesen van és ezt anélkül állítom, hogy összeesküvés elméleteket akarnék gyártani!

martineden 2014.02.21. 15:54:40

Faj az igazsag mi hazaarulo fideszkocsogok?Pfujj

Vilko84 2014.02.21. 15:56:00

@őrkutya2:
Ja és még egy, 2014. évet írjuk! Ismét csak a magán véleményemet tudom leírni. Ha egy szaros metróépítésnél majd 5 évig tartottak az előkészületek egy kapavágás nélkül(bár ez lehet, sőt biztos hogy Gabinak köszönhetjük), akkor nem árt 6 évet hagyni az ország legnagyobb beruházásának előkészítésére.

Vilko84 2014.02.21. 15:56:56

@Orbán Mutyin:
Mondj kérlek egy fejlett országot, vagy erősen fejlődőt ahol nincs atomenergia felhasználás!!

Vilko84 2014.02.21. 15:58:11

@Emmanuel Goldstein:
Na ezen jót mosolyogtam rosszindulat nélkül!:) Erre annyit mondanék, hogy ilyen a világ, és mi túl kis szarháziak vagyunk ahhoz, hogy önálló cselekedeteink legyenek!

Vilko84 2014.02.21. 16:01:25

@Hidvégi Mihály:
Nem bújok kedves Mihály! Kérhetnék akkor egy felvilágosítást:)

sanyix 2014.02.21. 16:06:30

hát igen szinte minden stimmel a két viktor között, csak az idő nem. Magyarországnak kell még pár év hogy ugyan azt az elkeseredettségi szintet elérjék.

Mellesleg sok párhuzam van a két viktor, és fletó között is ;) Mind3 a nép javát akarja... az összeset.

Vilko84 2014.02.21. 16:12:57

@Hannibal ante portas: Ja erre annyit reagálnék, hogy aki nem volt tag az ellenség volt! A nagyapámhoz 1959.-ben átjött a szomszéd és gumibottal a kezében felszólította, hogy lépjen be a pártba. Az öreg mondta, hogy inkább egy vödör szarba lépne. A válasz egy suhintás volt a fejére.

yatumux 2014.02.21. 16:14:27

@Ostorka Béla: így így! Én nem ilyen csúnyán, de ugyanezt kérdezem.
Gyurcsány bizony megverette a magyar embert a magyarral=tabu

No a számtalan Fidesz székház, fehérház, stb. Többtucatnyi hídfoglalás, engedély nélküli tüntetések során Orbánék nem verték be a száját a magyarnak.

No ezek az apró különbsègek !

Shalom!

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2014.02.21. 16:20:11

Tehát ba-libsi logika röviden:
Magyarországon fellázad a nép 2006-ban a söpredék,tolvaj,hazug,komcsi kúrmány ellen = söpredék.
Ukrajnában fellázad a nép a kormény ellen = hős.
Igen,ezek ennyire hülyék.Nem is csoda,hogy a ballib tábor egy maéknyi nyugger komcsiból,bölcsészből és buziból áll. höhö

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2014.02.21. 16:21:49

@sanyix: Hát ha az atvben a szektások meg német sanya aszonta' akkor bizony az úgy van,elvtárs!

randomuser1 2014.02.21. 16:29:52

@wanker cunt: ha ebben a vetületben nézzük, ez komoly átfedésben van a polgári konzervatív szavazótáborral, üdítő változatosságot csak a radikálian jobboldali csoport mutat a feminin jellegű, tanulatlan, látens homokos csőcselékkel :)

eßemfaßom meg áll 2014.02.21. 16:30:21

Aha, szóval igy kell indexcímlapra kerülni :)

randomuser1 2014.02.21. 16:36:18

@Vilko84: nem is vagyunk olyanok, csak kevesen vagyunk és erős haverjaink sincsenek, így kénytelenek vagyunk alkalmazkodni minden jöttmenthez.. mikor gyakran cserélődnek, az hülyén veszi ki magát, de ez van :)

Vilko84 2014.02.21. 16:43:50

Így van sajnos, ez van:( Kicsit ábrándozzunk! Lehet, hogy most nem kellene minden segget körbenyalnunk ha nincs Trianon?

Ma Baker 2014.02.21. 16:44:43

Putyin talpnyalója lett volna, így meg Obama, Merkel, meg az egész EU-s szélsőséges neoliberális bagázs talpnyalója lehet.
Zseniális alternatíva!

-Putyin bebörtönöz ártatlanokat indoklás nélkül, tekintély alapon
-Obama bebörtönöz és meg is kínoztat ártatlanokat indoklás nélkül, mert tavaly a kongresszus felhatalmazta rá
-Putyin megemeli a gáz árát, ha gebasz van
-Obama lehallgattat mindenkit még amikor szarni indul is
-Putyin elzárja a gázt ha akarja
-Obama drónrajjal precíziósan lebombáz bárkit ha baj van
-Putyin magának akarja a gáz bizniszt
- Obama magának akarja a gáz bizniszt
-Putyin ezt az egész szart lenyomja a torkodon mert csak
-Obama ezt az egész szart aranyszínű szabadságba és demokráciába csomagolja és lenyomja a torkodon

Akkor most ki is itt a hunyó?

lenoardo999 2014.02.21. 16:47:41

@maxval a gondolkodó birca: "Mint pártfüggetlen közírónak, nincs közöm egyik tömbhöz sem."

A legtöbben pártfüggetlen közírók vagyunk.

vurt 2014.02.21. 16:49:59

@Vilko84:
Alapvetően nem vagyok benne biztos, hogy hosszútávon megéri atomenergiába fektetni- gondoljuk végig, óriási összegeket, koncentráltan, sok-sok időre fektetünk be, egy dinamikusan fejlődő világban, ahol érték a gyors alkalmazkodóképesség- ami nem éppen fő jellemzője az atomenergiának. Kapacitást bővítünk, mikor nem tudjuk, hogy lesz-e rá igény (szomorú, hogy a jelenlegi gazdasági száguldás fenntartása mellett lehet, hogy nálunk nem), és ha csak az elmúlt pár évet veszem mondjuk alapul az energiahordozóknál, mi fog történni, ha tegyük fel a piaci ár jóval a paksi által megtermelt áram ára alatt lesz (elképzelhető alternatív áram előállítás, vagy esetleg előre lépés a tárolásban- valószínűleg nem nálunk, )?Leállítjuk?Fizetjük és rezsiharcolunk? Vagy áruljuk a környező országoknak a drága áramot?És ne feldjük az atomerőmű egy elég veszélyes dolog, és ha baj van, akkor nagy baj van, ha követed a Fukushimai híradásokat, akkor láthatod mennyi problémával kell szembenéznie, annak a cégne- és országnak, ahol van pénz és igény a legjobb technológiára, és koránt sem állítanám, hogy korábban vagy más atomerőműveknél nem fordulnak elő kisebb-nagyobb gondok, csak nem biztos, hogy mindenről tud a közvélemény...

fvipera 2014.02.21. 16:57:27

@Kommédiás: jól értem, nem azzal foglalkozol, mit csinál a gazdid, hanem azzal, mit csinálna az ellenzék? nem aránytalan ez? úgy látszik, kubatov egyre hülyébbeket tud csak bérelni. ej-ej

Hidvégi Mihály 2014.02.21. 16:57:48

@Vilko84: Bocs az előző indulatos hozzászólásért, ha meghallgatsz, akkor szívesen elmondom ami bennem van a témában.
Még, hogy Mo.-on nincs demokrácia! írod. Hát, szerintem sincs. S mondom ezt úgy, hogy alapvetően polgári konzervatív beállítottságú vagyok.
A demokráciához szükséges a sajtószabadság példának okáért. Én nagy tvhíradó néző vagyok, az utóbbi 30 évben évente láttam 340 híradót legalább. Két hete úgy döntöttem, hogy nem nézem tovább az M1-et híradót (nekem ez a híradó, nem a kertévéké), mert annyi hazugság, gyűlöletkeltés van benne, ami már mérgező mennyiségű. Nem hogy sajtószabadság vagy kiegyenlített tájékoztatás folyna a közszolgálati adón, hanem silány pártpropaganda, néphülyítés, pedig szegény magyar nép anélkül sem túlzottan fejlett és okos. Ez nem lenézése a nemzetemnek, félreértés ne essék.

Hiányzik a demokráciából a szabad választás szintén. Ez, aminek most megyünk annyira gazember módra van "törvényelve", hogy ez nem lesz szabad választás. Ha indulnék s pénz nélkül villanyoszlopra tennék hirdetést, lecsuknának, vagy legalábbis úgy megbüntetnének, hogy belerokkannék. Ez csak egy dolog, rengeteg más miatt sem lesz demokratikus és szabad a választás.

Még szinte apró kölök voltam, legalábbis tinédzser, amikor az Amerika Hangja rádió (a szocializmus idején) szépen kifejtettem, hogy a demokrácia jellemzője, hogy a hatalmi ágak szét vannak választva. Nem lehet ugyanabban a kézben a törvényhozás, a végrehajtás, a bíróság. Most egy kézben van, az Orbán kölök kezében, hogy száradna le a keze...Látod, emlékszem erre, azóta engem nem lehet átverni, hogy itt demokrácia lenne.

Az, hogy működik az internet s le lehet írni, hogy nincs demokrácia? Igen, le lehet, de attól még nem demokráciában élünk. Ha Orbánon vagy Kövéren múlna, már én sem élnék, valószínű. A diktátorok már csak ilyenek, de pechük van, az EU-hoz tartozunk még úgy- ahogy.

A szemkilövetőt ...nem Orbán Viktornak hívták! Hát nem, akkor a másik szerencsétlen volt a főnök, Gyurcsány, ócska kis szaralak az is, kár többet vesztegetni rá szóból. Mindenesetre őrá nem mondanám, hogy antidemokrata, még akkor sem, ha nem vagyok róla jó véleménnyel.

"...A számok makacs dolgok, lehet velük vitatkozni csak nincs értelme!! Csak néhányat a teljesség igénye nélkül: GDP növekedés, belső fogyasztás, ipari termelés, építőipar, külföldi beruházások, túlzott deficit eljárás, rezsi (kíváncsi lennék, hogy a sok komcsi libsi közül hányan jelezték a szolgáltatónak, hogy ők a régi magasabb árat szeretnék fizetni az áramért a szemétért, meg mondjuk a gázért, ugyen gyökerek??)"

Tudod, ez egészen máshogy van, amit itt felsoroltál, azok mind a médiahazugságok közé tartoznak, amit a közmédia belepofázik a képünkbe. Egy sem igaz, Magyarország gazdasága sereghajtó lett s az is lesz, mert szerencsétlen Orbán-kölök mindent megtett, hogy a gazdaság és a társadalom egyre szegényebb legyen. A magas ÁFA, a rendkívül magas általános elvonás, a bankok legyengítése, mind-mind nagyon szépen hangzik szabadságharcos szemszögből, de mind oda hat, hogy ne legyen gazdasági növekedés. A saját cimborák megtámogatása ahelyett, hogy a természetes kiválasztódása lenne a gazdasági szereplők közül a kiválóknak, ez tudod nem a versenyt erősíti, hanem a dörgölődzést. Ócska kis ember ez., írhatnék még rengeteget, de ennél többet s jobbat nem tudok: Orbánnak egy kőbánya legalja lehetne a munkahelye, nem pedig egy miniszterelnöki hivatal.

fvipera 2014.02.21. 17:00:57

@Vilko84: pl. Chile. de ez miért fontos?

fvipera 2014.02.21. 17:02:26

@maxval a gondolkodó birca: aha, de ugye a kenyeret kubatovtól kapod.

Vilko84 2014.02.21. 17:15:19

@vurt: Sok dologban egyet értünk! 2 dolgot azért biztosra vennék. A kapacitásra szükség lesz mert a tervek szerint csak néhány évig megy együtt a 4 blokk, aztán a 2 régi leáll, tehát kb. nagyjából annyit fog adni mint a régi és ez az ország szükségletének kb. 45-50%-a. A másik, hogy az áram ára a jelenlegi tendenciával szemben emelkedni fog. Egyszerű a képlet: a világ lakossága folyton növekszik, ez egész kb 10 milliárd főig mehet aztán snitt. Több ember, több energiaszükséglet, magasabb árak!

Vilko84 2014.02.21. 17:16:40

@fvipera:
Na jó, ne vicceljünk egymással!:) Akkor pontosítanék: Mondjuk mondj egy Európait.

Lali73 2014.02.21. 17:19:59

Gyurcsány és Szálasi, a két Ferenc.
Alexnet és ByeAlex, a két Alex.
No meg Móricka, akinek mindenről ugyanaz jut az eszébe.

A szerző elvakultságában még azt sem képes felfogni, hogy a két Viktor megítélés teljesen ellentétes: csak Janukovics ellen tüntetnek, Orbán ellen nem. Éppen ellenkezőleg: neki töretlen a népszerűsége.
Magyarországon Gyurcsány ellen tüntettek, és őt söpörte el a népharag. Orbán 2/3-addal nyert demokratikus választásokon, és erre most is jó esélye van.

Lali73 2014.02.21. 17:25:13

A két Gábor.
Sőt, a két Simon Gábor.
Igaz, hogy az egyik dr.
És nagyon hangsúlyozza, hogy ő más ember.
Pedig neki még a vezetékneve is ugyanaz.

fvipera 2014.02.21. 17:25:53

@Vilko84: nehéz olyan európait mondani, aki épít. olyat könnyebb, aki bezár (pl. Németország). olyan európai pedig nincs, aki a palagáz forradalom óta kezdett építeni. olyan végképp nincs a fejlődő országok között, aki nem tendereztet. nem viccelek

fvipera 2014.02.21. 17:26:28

@fvipera: fejlett országok között, természetesen

2014.02.21. 17:26:32

@Ma Baker: "Putyin talpnyalója lett volna, így meg Obama, Merkel, meg az egész EU-s szélsőséges neoliberális bagázs talpnyalója lehet.
Zseniális alternatíva!"

Ostoba Orbán-csicska! Ami neked nem alternatíva, az az ország jövője. Ilyen szempontból magasról leszarom, hogy egy Orbán-kommunista majomnak, egy ruszki nyaló hazaárulónak, mi az "alternatíva"... A hazaárulóknak a lámpavas az alternatíva.

2014.02.21. 17:28:30

@Lali73: " a két Viktor megítélés teljesen ellentétes: csak Janukovics ellen tüntetnek, Orbán ellen nem"

Hazudsz.

Lali73 2014.02.21. 17:29:09

Go West. Nézzünk inkább Nyugatra, mint Keletre! Az annyival vonzóbb.
Szeretne Ön Bécsben cukrászdát nyitni?
Vagy inkább bankszámlát?

2014.02.21. 17:29:40

@eßemfaßom meg áll: Kötelezett rá valaki, hogy elolvasd, köcsög?

fvipera 2014.02.21. 17:30:09

@Vilko84:

1) a világ népessége lassulva növekszik, 2050-től csökken (Magyarország népessége pl. 7,000,000,000 fő körül fog stabilizálódni)

2) a jelenlegi blokkok a 2030-as évek közepéig működhetnek. tehát lenne még 10 év gondolkodni a további blokkokon. miért ilyen sürgős? mert lehet lopni. ugye?

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.02.21. 17:31:24

@Vilko84:

"GDP növekedés, belső fogyasztás, ipari termelés, építőipar, külföldi beruházások, túlzott deficit eljárás, rezsi (kíváncsi lennék, hogy a sok komcsi libsi közül hányan jelezték a szolgáltatónak, hogy ők a régi magasabb árat szeretnék fizetni az áramért a szemétért, meg mondjuk a gázért, ugyen gyökerek??)"

Képzeld, én ugyanannyit szeretnék fizetni az rezsiért, mint 2010 előtt!!!

És tudod mit? Ugyanannyit is fizetek!!!

Ez vajon hogyan lehetséges egy csomó rezsicsökkentés, milliárdos offshore üzletek (Garancsi, Orbán haverja, ugyeugye), és a világpiaci árak 20%-os csökkenése után???

Miközben alapvető élelmiszerek ára az egekben, forint a béka segge alatt, benzin drágább mint valaha.

Milyen sikerekről hadoválsz itt? Egy siker biztosan elmondható: a Fidesznél hatékonyabb HAZUDOZÓ szervezet sehol nincs a világon. Ja, és ennyi hülye sincs egyrakáson, aki mindezt beszopja, és óbégatva istenítik Orbánt és maffiáját.

apanna 2014.02.21. 17:33:23

Nem értem, ha nem érted az Ukrán helyeztet minek írsz róla posztot, és minek hasonlítod a két ország helyzetét? Egyszerűen elég lett volna egy Orbánozós írás is......
Közel sem olyan egyszerű a dolog, mint ahogy a kis agyadban ez megfogalmazódott, és írásra késztetett. Bölcsebb lett volna ha hallgatsz.

J.László 2014.02.21. 17:34:11

@Hidvégi Mihály:
A magyar szerintem legsokszínűbb sajtók egyike. Kb. 20 éve olvasok német sajtót. Nos, az egy teljes katasztrófa. Annyira egyoldalú, hogy az már botrány.

Lali73 2014.02.21. 17:34:24

@Viktor Mutyin: Paks ellen tényleg volt néhány tüntető, de az eléggé elenyésző, nem nevezhető tömegnek. Kb. annyian voltak, mint a libás Gordon ellen libákkal felvonulók. Minden demokráciában vannak kisebb-nagyobb tüntetések, ennél sokkal nagyobbak is.

2014.02.21. 17:36:05

@wanker cunt: "Magyarországon fellázad a nép 2006-ban a söpredék,tolvaj,hazug,komcsi kúrmány ellen = söpredék.
Ukrajnában fellázad a nép a kormény ellen = hős."

Anyád. Már mondtam neked, Gejza, dögölnél meg, hogy 2006-ban nem a "nép" lázadt fel, hanem a fradista terroristák, akiket Kubatov elvtárs bérelt fel, felgyújtották a várost. Ékes bizonyíték rá, hogy a narancsos bolsevik pártod fradista börtöntöltelékeket alkalmaz biztonsági emberként. Véletlen, mi?
Szóval, meddig nyalod még Janukovics elvtárs seggét, te ruszki csicska Orbán-majom?

Hidvégi Mihály 2014.02.21. 17:37:33

@J.László: Én nem olvasok német sajtót. Mindig magyart olvastam. Ez, ami nálunk van, ez nem is sajtó, egyszerű Orbánpropaganda. Az országunk Orbánország, semmink sincs már, ez a gazember mindent lenyúlt.

2014.02.21. 17:37:43

@J.László: " Kb. 20 éve olvasok német sajtót."

Gejza, te tudsz olvasni? Na menj anyádba.

2014.02.21. 17:40:34

@Lali73: Figyu, Gejza! Meddig nyomod még ma? Tényleg azt hiszed, hogy vannak érveid a hazaárulásra? Tényleg azt hiszed, hogy normális ember nem fogja fel, hogy a vezíred eladott minket az oroszoknak? Tényleg azt hiszed, hogy a trollkodásért nem leszel számonkérve?

ursus artos 2014.02.21. 17:46:52

@Viktor Mutyin: "hanem a fradista terroristák, akiket Kubatov elvtárs bérelt fel, felgyújtották a várost."
Hazudsz.

Hefe 2014.02.21. 17:47:41

"Alexnet A két Viktor
Viktor és Viktor: Orbánban és Janukovicsban nem csak a keresztnevük közös, de politikai nézeteik, rendszereik és céljaik is."

persze, hiszen Vlagyimir Vlagyimirovics ket pincsijerol van szo.

Lali73 2014.02.21. 17:48:50

@Viktor Mutyin: Hagyjuk már ezt a vezíres baromságot. Ha a miniszterelnökről beszélsz, az az ország miniszterelnöke. Ha a pártvezérről, az csak a Fidesz-tagoké, de én nem vagyok az.
És neked ki a vezíred? Gyurcsány, Mesterházy vagy Bajnai?

J.László 2014.02.21. 17:51:23

@Hidvégi Mihály:
Nem akarlak elkeseríteni, de pölö épp az index blogjai támasztják alá az ellenkezőjét annak, amit mondasz.

Németországban egészen elképzelhetetlen lenne, hogy az ország leglátogatottabb fórumán "náci kurvának", "brandenburgi cigánynak"-nak szólítsák a kommentelők a kancellárt. Illetve hogy egy ilyen hozzászólás megjelenjen.

A szerkesztőség véleményével szöges ellentétben álló, kurvaanyádozásmentes, kulturált hozzászólásokat úgy moderálják ki, hogy a lábad nem éri a földet.

Németországban gondolatbűnért százak ülnek börtönben köztörvényesként. Ugyanis Németországban "demokrácia" van, így nincs "politikai" kategória, azaz köztörvényes vagy, ha hat helyett hármat mondasz.

Vicc.

martineden 2014.02.21. 17:56:58

@ursus artos: "hanem a fradista terroristák, akiket Kubatov elvtárs bérelt fel, felgyújtották a várost."
Hazudsz....Nem hazaarulo fideszkocsog.Te hazudsz a tobbi fideszcsicskaval egyutt

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.02.21. 18:06:19

A posztoló merre volt 2006-ban? Nézte az atv-t? Egy vödör szarban több becsület van mint benned!

J.László 2014.02.21. 18:10:25

Ezt a Viktor Mutyin nevű szerencsétlen félkegyelműt nem lehetne kitiltani a netről?

states1 2014.02.21. 18:34:30

Szerintem is nagy a hasonlóság, csak nem Janukovics és Orbán, hanem Janukovics és Gyurcsány között, sorolhatnám, hogy miért, de elég annyi is, hogy ugyanúgy békés tüntetők közé lövetett, lövetett ki szemeket, mint az ukrán elnök. Amúgy meg a pofádról hogy nem ég le a bőr, mert ezt te is pontosan tudod. Azt csak úgy mellesleg jegyzem meg, hogy néhány hét múlva harmadszor választják újra Orbánt, ami még egyetlen politikusnak sem sikerült a rendszerváltás óta, nemhogy háromszor, de egyszer sem.

J.László 2014.02.21. 18:48:17

@states1:
Egyre sanszosabb, hogy ismét kétharmaddal. A vicc pedig az egészben az, hogy a kedves posztoló és elvbarátai e győzelem legszorgosabb kovácsai.

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.02.21. 18:49:33

@enpera: Jujj, befostam!!! Ezt az agressziót nem lehet száraz bugyival bírni! Azonnal hagyjátok abba!!!

Különben 2006-ban a vicces fiúk direkt úgy intézték, hogy legyen elég szar és sár, amit rá lehet kenni Gyurcsányra.

Ez volt a FŐ CÉL. Nem számított se ember, se isten: csak ORBÁN VIKTOR. Aki persze páncélos autóval futott, mint a hős Robin:)

"Robin a bátor elszaladt
Bátran elfutott, el ő
A vész láttán ahogy tudott
Farkát behúzva elfutott"

:)))

www.youtube.com/watch?v=tAmQ8ujsLjs

Reszelő Aladár 2014.02.21. 19:01:44

Tudtommal jobbos kormány alatt nem volt még erőszakos megmozdulás még az országban. Nem volt sem székházostrom, sem szemkilövés. Ez mind Gyurcsány Ferenchez köthető.

Fogajuk kedves posztoló, hogy csak arra emlékszel, amikor a Fidesz frakció kivonult lebontani a Parlamant köré épített kordont. Talán hőzöngtél is. És biztosan nem kérdezted meg, hogy ki és miért építette oda.
Nem merem elképzelni, hogy mit szólnál hozzá, ha a mostani kormány egy ilyet építetne. Ülnél ott egymagad, a sok interjú után szárazra koptatott a száddal, hisz vagy 2 tucat stábnak kellett elpanaszolnod, hogy nincs meg a véleménynyilvánítás szabadásága.

Gőzöd nincs az ukrán szituról. És tudod mit? Ha annyi szavazót össze tudsz szedni, akár egy kormányváltást is összehozhatsz. Ha mázlid van még ennek a rezsicsökkentés-rémálomnak is véget lehet vetni: egy egyszeri 25%os emelés után elégedetten nevethetnél, hogy a gazdagok most jól megszívták. Talán a több kulcsos SZJA is összejön, hátha pár gazdag kevesebbet kaszál.

Csakhogy ettől neked nem lesz jobb. De ha már te sem vagy sikeres, más is pusztuljon meg.
Na pont ez megy Ukrajnában!

Tandoori Artemisz 2014.02.21. 19:02:07

Nagyon sok nagyon rossz cikk, született ukrán témában a közvetlen közelmúltban. Rengetegen bizonyították butaságukat,műveletlenségüket, az objektivitás teljes hiányát. Gusztustalanul amatőr volt amit a magyar "média" művelt. De ez a cikk más, ez a szánalmas tájékozatlanság mellett, a gusztustalan rosszindulat mellett, attól lesz annyira primitív, hogy megalázza az ukránokat azzal,hogy lekicsinyli az egész dolgot, és képtelen a maga kis beteges világából kiemelni, mint aki jó pár évet éltem Ukrajnában kívánom a szerzőnek,hogy Belorusziáig meg se álljon, csak, hogy el tudja képzelni mi az a diktatúra......aljas féreg.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.21. 19:09:55

MIndenki tudja, hogy a Janukovics ugyanaz a komcsi garnitúrából ottragadt ügynökhálózat gerincén élősködik, mint nálunk az MSZP.

Egy tőről fakad az MSZP-s pufajkás, D-209, és az ELkúró spicli, meg Janukovics.

A többi csak szócséplés.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.02.21. 19:10:39

@Selmeczi Gabriella megdöbbent: a kurva anyádat te fasz, erre ez a válaszom. Majd én tudom mi volt a célom 2006-ban, annyit elárulok, Orbán eszembe sem jutott. Remélem megdöglesz a homi haverjaiddal együtt tripperben.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.21. 19:11:54

@Reszelő Aladár:

A mostani események a nálunk történt 2006-es beazonosíthatatlan karhatalmisták által elkövetett népneveléssel, ütlegeléssel, szemkilövéssel állíthatóak egyértelműen párhuzamba.

Ha nem lett volna rendszerváltás, mi is úgy járunk 2006-ban, mint most az ukránok.

IPetya 2014.02.21. 19:15:47

@Emmanuel Goldstein: Vagy OV felesége és aláírást gyűjt Fónagy Jánosnak!

kattilla 2014.02.21. 19:16:38

Lőrincz István te biztosan nem itt éltél az elmúlt 30 évben nem tudod milyen volt a Kádárrendszer az 1989 utáni évek,hogyan kerültek a magyar gyárak külföldi kézbe pl a szerencsi cukorgyár stb.Bezárták a bányákat gázzal kellett fűteni azt meg szépen emelgették annyira,hogy ma egy gázos dolgozó se tudja megmondani mennyibe kerül egy köbméter gáz.Paksból Gyurcsány ki vette amit lehetett meg a jónás és a többiek még szóbeli tanácsadásra is képesek voltak havi 400000 ért.Akkoriban olyan megszorításokat vezettek be hogy a köznép kezdett eladósodni az árak emelkedése a fizetések értéktelensége miatt.

J.László 2014.02.21. 19:18:01

@Reszelő Aladár:
A kordonhoz kötöznék magukat, idehívnák az ENSZ-t és az összes nyugati tévéstábot. Csorogna a nyáluk, hogy érintse már meg valamelyik rendőr a gallérjuk hajtókáját. Aztán menne a diktatúrázás és a rendőrterror a Spiegel másnapi számában.

Vilko84 2014.02.21. 19:33:32

@Hidvégi Mihály:
Teljesen korrekt a véleményed és még részben egyet is értek vele, de..
Én se örülök neki, hogy a mtvn csak a kormányt dicsőítik és az ellenzék meg csak lop, csal, hazudik(egyébként nagyrészt így is van/volt/lesz). Nem objektív, de ez a kellemetlen valóság. Azt mondtad idáig nézted a híradót! Emlékszem én is, még a Baló által vezetett műsorokra! Maradjunk annyiban, hogy jelenleg lényegesen nagyobb publicitást kap az éppen aktuális ellenzék, mint anno!

Kérlek ne matricázz tele mindent, inkább segítek az internetes hirdetésben!:)

Abban igazad van, hogy nem ennyire rózsás a helyzet, mint ahogyan azt a közmédia előadja, viszont szerintem nem is annyira siralmas, mint ahogyan azt pl. te is, és még mások is látják!
Én a saját bőrömön éreztem amikor kikerültem a 30akárhány %-os adókulcsból és többet vittem haza! Ja most lehet azt mondani, hogy nekem kellene több adót fizetnem mert jobban keresek, meg stb.. , de hát hülye vagyok én, hogy azért küzdjek, hogy kevesebbet kereshessek, ha már dolgozni kell?
Azt neked is látnod kell, hogy tényleg jobb állapotban van a gazdaság mint 2004ben vagy 6ban vagy 10ben! Tényleg többen dolgoznak (oké tudom most jön a közmunka, ami egyébként még igaz is, de csak részben, mert pl a versenyszférában is több mint 100e új állást töltöttek be.
Abban is egyet kellene, hogy érts velem gazdasági szempontból, hogy a járműipar is elég szépen fel lett futtatva. Nem kezdem el sorolni.
A lényeg! Mindenki lop!Csak az a nem mindegy, hogy mennyit!! Tényleg téged az zavar, hogy Orbán a baráti körének szórja szét a legzsírosabb falatokat? Most őszintén(ez közhely) te mit csinálnál ha ott lennél? Nem a hozzád közelebb állókkal szövetkeznél? Mond azt hogy inkább eladnál mindent a franciknak, vagy a ruszkiknak, vagy inkább az amcsiknak? Na ezek a tetves férgek ezt csinálták, és akkor abba már bele se megyek amit a titkosszolgálattal csináltak!! Ezt hívják tényleg hazaárulásnak, amiért még mindig kötélnek kellene járnia! Ugye az "albán"bőrbe bújt ruszkik!
Na mind1! A bankokhoz még annyit, hogy hidd el nekem őket nem kell félteni, tudom ebbe dolgoztam jó néhány
évet!
Elnézést, hogy eddig késtem a válasszal.

kattilla 2014.02.21. 19:38:01

Lőrincz István ki vagy te? Szanyi és a szocik a rezsicsökkentést rezsi hazugságnak nevezték ma meg azt hallom,hogy Mesterházi nem szünteti meg a rezsicsökkentést.Legalább a saját mondataitokra emlékeznétek.Kézzel lábbal fejetlenül szeretnétek folytatni a multikkal a mutyizást Sajna nem fog sikerülni a magyar annyira nem idióta hogy elfelejtse a történteket és nem engedi,hogy az országot kiraboljátok.

Vilko84 2014.02.21. 19:40:23

Itt vagyok! Igen lassul a növekedés! És tudod miért fog állítólag 2050től csökkenni? Szerintem azért mert eléri a max eltartóképességét, ami kb 11-12 milliárd fő és egy "természetes" szelektálódás kezdődik el!
Igen sanszos, hogy néhányan megtömik a zsebüket! Miért más máshogy csinálná? Szerintem a többletet akarjuk értékesíteni és erre számolnak..

kattilla 2014.02.21. 19:41:09

Lőrincz István ki vagy te? Szanyi és a szocik a rezsicsökkentést rezsi hazugságnak nevezték ma meg azt hallom,hogy Mesterházi nem szünteti meg a rezsicsökkentést.Legalább a saját mondataitokra emlékeznétek.Kézzel lábbal fejetlenül szeretnétek folytatni a multikkal a mutyizást Sajna nem fog sikerülni a magyar annyira nem idióta hogy elfelejtse a történteket és nem engedi,hogy az országot kiraboljátok.

Vilko84 2014.02.21. 19:48:05

@fvipera: Itt vagyok! Igen lassul a növekedés! És tudod miért fog állítólag 2050től csökkenni? Szerintem azért mert eléri a max eltartóképességét, ami kb 11-12 milliárd fő és egy "természetes" szelektálódás kezdődik el!
Igen sanszos, hogy néhányan megtömik a zsebüket! Miért más máshogy csinálná? Szerintem a többletet akarjuk értékesíteni és erre számolnak..

Vilko84 2014.02.21. 19:57:08

@Selmeczi Gabriella megdöbbent:
Figyelj! Sajnálom ha így érzed, nálam jobb a helyzet és nem vagyok párttag, se seggnyaló, sőt ha tudnád.....
Komolyan mondom, hogy nem tartom magam hülyének, de eddig dögöljek meg, hogy semmit nem értettem pl a villanyszámlából. Most kb 2 hónapja átlátom, hogy mire mennyit és jó flash, hogy látom ráírva a számlára, hogy x-el kevesebb, mert rezsicsökkentés volt! Őszintén! 2010 előtt nem minden év úgy kezdődött és folytatódott hogy gázáremelés villanyár emelés stb.... Mondjuk a gázszámlám havi 62e helyett 50e! És ez csak 1! Nehogy azt mond hogy a tej litere 1e,mert kb arányait tekintve ott járunk!

A HAZUDOZÓ kifejezéssel meg kicsit finomabban kellene fletó óta szabadon....

Vilko84 2014.02.21. 19:57:08

@Selmeczi Gabriella megdöbbent:
Figyelj! Sajnálom ha így érzed, nálam jobb a helyzet és nem vagyok párttag, se seggnyaló, sőt ha tudnád.....
Komolyan mondom, hogy nem tartom magam hülyének, de eddig dögöljek meg, hogy semmit nem értettem pl a villanyszámlából. Most kb 2 hónapja átlátom, hogy mire mennyit és jó flash, hogy látom ráírva a számlára, hogy x-el kevesebb, mert rezsicsökkentés volt! Őszintén! 2010 előtt nem minden év úgy kezdődött és folytatódott hogy gázáremelés villanyár emelés stb.... Mondjuk a gázszámlám havi 62e helyett 50e! És ez csak 1! Nehogy azt mond hogy a tej litere 1e,mert kb arányait tekintve ott járunk!

A HAZUDOZÓ kifejezéssel meg kicsit finomabban kellene fletó óta szabadon....

Vilko84 2014.02.21. 20:07:24

@J.László:
Látom lelki szemeim előtt! :) Nagyon nagy! Ott lenne mindenki! Hellertől kezdve Zusin át(akit bebörtönzött a diktatúúúúúra)fletóig mindenki! Még szerintem a Beni (a kóóón) is benézne! Óriási ott a pont!

kattilla 2014.02.21. 20:20:26

@irógép: látod majom válassz más hivatást mert nem tudsz írni Lőrinc István nem vagy népszerű kevered a dolgokat de biztosan jó pénzért

Hidvégi Mihály 2014.02.21. 20:31:06

@Vilko84: Örülök, hogy értelmesen beszélgetünk, s épp azért, mert látszólag távolabb vagyunk egymástól világnézetben. Valószínűleg csak látszólag.

"...mtvn csak a kormányt dicsőítik és az ellenzék meg csak lop, csal, hazudik(egyébként nagyrészt így is van/volt/lesz). Nem objektív, de ez a kellemetlen valóság."

Ha a közmédiában a kormányt dicsőítik s az ellenzékről azt sugallják, hogy azok egytől-egyig gazemberek, akkor ez nem vérlázító szerinted? Az MSZP-Szdsz kormány nagy hibát követett el kormányon a nem-dolgozásukal, a korrupciós tetteikkel, én ezt nem kétlem, mert akkor gazdaságilag nem itt állnánk, de hogy mind egytől egyig gazember, ezt nem akarom elhinni, mert tudom, hogy nem így van. De pl. az LMP-t is ekézik, emlékeztetnélek, hogy Kövér mit művel házelnökként ha bármit hangoskodnak a parlamentben.

S ha folyamatosan hazudnak a nép szemébe, a végén akkor káosz lesz a nép között, hogy tényleg nem tudja megkülönböztetni az ocsút a búzától.
Tehát amit a médiával tesznek, az is felér egy hazaárulással, a nyelvünk megbecstelenítésével. Nem beszélve a népbutításról, ami megint óriási bűn, mikor éppen felemelni kéne ezt a népet, nem butítani.

A gazdaságunk végetlenül siralmas. Mi szegényedünk a legjobban Európában, most nem tudom idetenni a linket, az eustat egy kimutatására gondolok pl. amiben látszik, hogy minálunk nőtt a szegénység messze a legjobban Európában. De nem csak ez, ha körbenézek s beszélgetek emberekkel, mindenki csak panaszból áll. S nem azért mert ez divat, meg is indokolják.

Tudom, hogy akinek csökkent az SZJa-ja, hát az igen boldog lehet. Én nem lennék annyira, ha tudnám, hogy körülöttem a szegényebbek viszont sokkal szegényebbek lettek. Az ÁFA megemelése is azért volt szükséges, hogy az előbbit ellentételezze, de annak a megemelése épp a szegényebbeket sújtja. Emlékszem hülye Gyurcsány is hirdette: Megcsináltuk. Csökkentették előbb az ÁFA-t, majd megemelték az élelmiszerekét később, hogy ne szaladjon el a költségvetés. Akkor is a szegényekkel szúrtak ki, most is.

Nem, ezt bizton állíthatom, hogy a gazdaság egyáltalán nincs jobb állapotban, mint volt. S tudod miért?

Orbán sem merte meglépni, hogy a gazdaságban a verseny igazi legyen. Itt fetrengünk a szocializmusból itt maradt gazdasági mocsárban, csak színleljük a kapitalizmust. Ez legalább olyan bűne, mint a nyelvünk tönkretétele a sok hazugsággal amit a médiából áraszt. Az a főbűne, hogy kijelöli a sajátjai közül a burzsoákat, nem pedig természetes módon választódnak ki a nemzeti nagyvállalkozók. Ez végtelen káros az országra, amikor nem verseny, hanem egy személy dönti el, hogy ki lesz a nagyvállalkozó. Ez egy országnak a végét jelenti, továbbra sem a hatékonyság növelése lesz az eredmény, hanem a középszer térnyerése. S a világ közben fejlődik, elhúz mellettünk, s mi maradunk.

Írnék még, de most kikapcs. Szóval optimista nem vagyok, pedig alapvetően az szoktam lenni.

kattilla 2014.02.21. 20:32:38

@Selmeczi Gabriella Jó lenne ha tisztáznák a számlákat köbméterben számolják a fogyasztást de nem tudjuk mennyi 1 köbméter a számlán minden van csak az ár nincs

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2014.02.21. 20:34:13

A kedves poszter egy virtigli hullarabló, az is az olcsóbbik fajtából.

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.02.21. 20:48:33

@enpera:

Az ilyen félautomata segghülyék, mint te is, természetesen mindig voltak/vannak/lesznek.

Emlékszem, már 2002-ben a takonygeci kispöcs arra élvezett, hogy "a haza nem lehet ellenzékben", meg "mindenki hozzon magával még egy embert", mert a kispöcsnek fingja nem volt arról, mi volt itt a rohadt, büdös kommunisták ideje alatt.

Lövése nem volt a kispöcsnek arról, hogy Orbán Viktor és maffiabandája pontosan ugyanolyan undorító csótány módjára hazudozik, mint a rohadt, büdös kommunisták negyven évig. A kispöcs meg csápolt az újkommunista faszoknak, és most ugyanezt teszi.

Ugyanúgy, ahogy Kim Dzsong Un-nak is kurvanagy rajongótábora van: több mint a fele segghülye elhiszi, amivel szopatják, és ez elég a hatalomhoz.

Na, most így van ez itt is.

kattilla 2014.02.21. 20:53:21

Remélem nem olyan birka a Magyar Nép.hogy újra visszaengedje azokat akik eladták a magyar értékeket eladósították az országot hazudtak reggel délben este.

kattilla 2014.02.21. 20:54:10

Remélem nem olyan birka a Magyar Nép.hogy újra visszaengedje azokat akik eladták a magyar értékeket eladósították az országot hazudtak reggel délben este.

kattilla 2014.02.21. 20:54:43

Remélem nem olyan birka a Magyar Nép.hogy újra visszaengedje azokat akik eladták a magyar értékeket eladósították az országot hazudtak reggel délben este.

_most_ 2014.02.21. 20:54:51

a párhuzam nyilvánvaló, annál is inkább, hisz az ukrán oligarchák rendszere nagyon hasonlít a fideszes oligarcha kormányhoz, Orbán meg erkölcsileg már örökre leírta magát azon a napon, mikor szabadon engedte a baltás gyilkost, egy ilyen embertől minden kitelik. Mondjuk hihetetlen, hogy az ukránok a vérüket adják, hogy megszabaduljanak az oroszoktól, Orbán meg önként behívja őket.

kattilla 2014.02.21. 20:56:06

Remélem nem olyan birka a Magyar Nép.hogy újra visszaengedje azokat akik eladták a magyar értékeket eladósították az országot hazudtak reggel délben este.

kattilla 2014.02.21. 20:58:55

@_most_: most te beteg vagy és nagyon buta

kattilla 2014.02.21. 21:00:47

@_most_: Mielőtt párhuzamot vonsz kezeltesd magad

A meglepett törpe 2014.02.21. 21:07:46

Ha nem is értek mindenben egyet a blogerrel érezhetően hasonló útra kerültünk az elmúlt 4 évben, de OVnek kell még 4-8 év hogy befejezze a diktatúraépítést...

nol.hu/archivum/20101113-viktor_dicseri_viktort?ref=sso

vilag.transindex.ro/?cikk=21974

A mi Viktorunkról is lehetne ilyen szép családfát csinálni Közgépes Simicskával, felcsúti kiskirályokkal csak előbb le kellene venni a narancsszín szemellenzőt.

Aki szerint meg nem csorbultak a demokratikus értékek és a sajtó- és szólásszabadság az elmúlt 4 évben:

index.hu/kultur/media/2014/02/12/nagyot_zuhant_magyarorszag_a_sajtoszabadsag-ranglistan/

444.hu/2013/08/07/szolasszabadsag1/

nol.hu/belfold/a_kozgepig_terjed_ma_magyarorszagon_a_szolasszabadsag__

Erre persze a már már hivatalos válasz az, hogy a balliberális bomlasztók,szocik, az EU stb stb TÁMADJA az országot és pénzelt cikkek jelennek meg...

Hozzáteszem zseniális ez a fajta kommunikáció, kár h a nácik már elsütötték. Csak a félreértések elkerülése végett:
"Az embereket mindig könnyű a vezérek uralma alá hajtani ... Csak annyit kell tenned, hogy elhiteted velük, hogy támadás alatt állnak, el kell ítélned a pacifistákat, amiért hiányzik belőlük a hazafiság és mert veszélyeztetik az országot. Ez minden országban éppúgy működik." (Hermann Göring)

Vilko84 2014.02.21. 21:12:34

@Hidvégi Mihály:
Köszönöm az értelmes és színvonalas választ!
Ez most szarul fog hangzani, de szerintem az egyébként legalább (és ezen van a hangsúly) részben valóság alapon nyugvó tények jobb színben való feltüntetése "bocsánatosabb" bűn, minthogy a saját hazádra egy idegen ország titkosszolgálatát rászabadítod azzal a céllal, hogy fedje fel a hálózaton belül működő ellenzéket, és még ki tudja mit csináljon!
Ez megbocsájthatatlan! Ez a legsötétebb pártállami időket idézi!

Statisztika! Én is és te is tudsz 25 olyan grafikont vagy beszámolót mutatni ami egyikünk vagy másikunk igazát támasztja alá! Ugye mindig az aktuális nagykutyának kell megfelelni ami ebben az esetben az EU! Náluk a szégyenpad az ha deficit eljárás van! Amióta beleléptünk ebbe a szarba, azóta ott voltunk! Nekik egyébként nem igazán hiszek, valahogy nem találják el mostanában(az elmúlt 3 évben ) a számokat, és valahogy elhiszem ennek a kormánynak, hogy legalább azokat nem hamisítja, ellentétben tudod kivel!

Én se örülök neki , hogy van akinek rosszabbul megy, de szerintem ezt nem a munkavállalók ellen erőlteti a kormány, hanem többek között azért, hogy így próbálja ösztönözni a munkáltatókat a tényleges bérek bejelentésére! Ha Mo.-on ma mindenki annyi pénzből élne, mint amennyire be van jelentve, akkor valóban megállják a helyüket az általad említett statisztikát, de szerintem ez nem igaz!Sőt!Rafinált a magyar...

" hogy kijelöli a sajátjai közül a burzsoákat, nem pedig természetes módon választódnak ki a nemzeti nagyvállalkozók. Ez végtelen káros az országra, amikor nem verseny, hanem egy személy dönti el, hogy ki lesz a nagyvállalkozó."

Ez így szép és jó lenne, de ez utópia! Teljesen mind1, hogy Belgium, vagy Brazília, vagy Magyarország, vagy stb... A világ az úgy működik, ha hogy kormányok jönnek akkor új cégek is jönnek, ha kormányok mennek akkor a cégek is részben (vannak túlélők) mennek, és megint jönnek az új kormányok az új cégekkel, és ez így megy szépen...... Sajnos
Nem Orbán Viktor és Fidesz találta föl a pénzszerzés eme lehetőségét!
A kérdés az ahogy írtam korábban is, hogy mennyit, miből, kitől és hogyan. Mert Egyébként szinte biztos vagyok benne, hogy OV nem kapott milliárdokat Paks kapcsán senkitől, és arra is pénzt mernék tenni, hogy nem adta el a hazát a ruszkiknak! Az pedig, hogy a kivitelezés során hazai érdekeltségű cégek előnyben részesülnek kifejezetten szívderítő számomra! Még ha egy részét zsebre is teszi, legalább a nagyobbik része után adózik, munkát ad stb... és végeredményben itt marad az országban, nem pedig a csigazabálókhoz, vagy Dávidékhoz vándorol!

Mára ennyi!

Üdv!

vurt 2014.02.22. 02:42:26

@Vilko84: még mindig az a problémám az általad vázolt forgatókönyvvel, hogy azt feltételezi, hogy a jelenlegi folyamatok, lehetőségek és szabályok állandóak, azaz kizárja az új technológiák elterjedését,a ciklikus váltásokat az eladói és vevői piac között vagy csak, hogy egyszerűen fogjuk meg a dolgot az áramnál már a korábban említett tárolási problémák megoldásának lehetőségét, és persze ne feledjük, hogy mások is tudnak kapacitást bővíteni, nem csak mi. Ugye mi ezzel tulajdonképpen lefixáljuk az előállítási ktsg-ink igen nagy részét, ami könnyen jelenthet versenyhátrányt ha egy másik helyzet valósul meg (persze lehet majd központilag olcsóbb az áram, de én azt gondolom, hogy a nap végén azt is én fizetem, amit a másik zsebemből fizetek)sajnos ezzel a döntéssel a diverzifikált energia hozzáférésnek adtak egy szép nagy pofont,pedig pont ez, ami a stabilan szolgálhatná a fejlődést (persze, hogy ne használjak kettős mércét, ez is csak a jelenlegi felfogásunké). Egy kis megjegyzés az árnövekedéshez, pl. a gáz kitermelési ktsg-ei semmit ne változtak az elmúlt években, az ára mégis sokszorosára nőtt, ezzel ténylegesen nem kevés plussz hasznot a nyersanyag felett rendelkezőknek , ez az állapot mégis meddig fenntartható, mondjuk egy nagymértékű népesség növekedés mellett?

Hidvégi Mihály 2014.02.22. 07:18:10

@Vilko84:

Kedves Vilko!

Az a nép, amelyiknek ezt tálalják, az hogyan lenne felemelkedő, hogyan lenne gazdagodó és boldog? Nem reagálok neked a fentiekre, csak annyit mondok: ma, itt olyan aljasság folyik a magyar nemzettel szemben a FIdesz s leginkább Orbán Viktor részéről, hogy ekkorát még egész 1200 éves történelmünkben nem követett el ellenünk senki magyar ember!

mandiner.blog.hu/2014/02/21/kijevben_orvloveszek_lovik_a_rendoroket_ilyen_orszag_pedig_nincs_cccxcv#comments

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.02.22. 16:49:55

@Selmeczi Gabriella megdöbbent: nem érdekel mit írsz viktorról, leszarom. Van még érved, libsicigányfasszopó?

A meglepett törpe 2014.02.23. 01:48:19

@enpera: mert a Kossuth rádió-nél, a Magyar Nemzet-nél, meg többi Fidesz közeli médiumban dolgozó felülről terelgetett újságírónak, riporternek nem nevezhető hazug banda sokkal hitelesebb, igaz?

Persze nem könnyű ma újságírónak lenni Magyarországon, hiszen a nyomtatott média nagy része Fideszes oligarchák kezében van...

magyarnarancs.hu/belpol/jobboldali_mediabirodalom_-_nyomaszto_mezonyfoleny-76639
süti beállítások módosítása