Siófok, a Balaton fővárosa

2013.07.30. 10:38 - vancat

Siófok a nyár fővárosa. E semmitmondó és semmit sem jelentő szlogen mellett mostanában a tömegturizmustól agyongyötört tóparti város sokadik ciklusát taposó polgármestere elkezdte bevezetni a "virágos város", "ökováros" és "autómentes város" jelszavakat is.

Közben Siófonon a helyzet nyáron lassan tarthatatlan, vállalhatatlan és katasztrofális. Mentális, kulturális, ökológiai és ezekből adódóan morális értelemben is.

Bár Siófok polgármesterét sokszor és sokan vádolták korrupcióval, ezt igazából soha senki nem tudta bizonyítani.
Így aztán az egyetlen, ami tényszerűen megállapítható az az, hogy amit ezzel a várossal úgy összességében csinált, az tényleg kimeríti a hűtlen kezelés nem törvényi, hanem szó szerinti kategóriáját. Minden fejlesztés, beruházás, szépészeti beavatkozás ellenére Siófokon továbbra is nyárról nyárra összegyűlik Magyarország legalja.

Nem, nem azt akarom állítani, hogy Magyarország legalja jár Siófokra nyaralni. Csupán azt, hogy akik Siófokon laknak vagy oda járnak, kénytelenek az időjárás szempontjából legszebb hetekben elviselni Magyarország legalját egyszerre, egy helyen. Sehol nem tapasztalható töménységben és elkerülhetetlenül. Éppen ez az egészben a borzasztó és - morálisan is - vállalhatatlan. Hogy tudnillik rengeteg normális, kulturált polgártársunk is kénytelen azt a mérhetetlen és vállalhatatlan gagyit elszenvedni, amit rászabadítanak erre az egykor gyógyüdülőként elhíresült, pazar fekvésű tóparti kisvárosra.

Márpedig ennek szabályozása városrendészeti, várospolitikai és városüzemeltetési kérdés. Talán nem véletlen, hogy annak idején a "Ki a Balaton fővárosa?" vitából Füred, Keszthely, Földvár szépen ki is hátráltak. Talán ki nem mondva azt jelezve: akar a fene a Balaton fővárosa lenni.

Nem is lettek. Ehelyett összességében fejlődő, kulturált, a vállalhatatlan lumpenturistákat mellőző, magyar viszonylatban úri helyekké váltak. Nemcsak ők: Tihany egyszerűen csodálatos és szinte minden Balaton-parti településnek szépen alakul az arculata. De a tó körül szinte mindenhol arra törekednek, hogy lehetőség szerint tisztaság, nyugalom és rend fogadja az ott nyaralókat és lakókat.

Siófok más világ. Siófokon még az is szarul sül, el, amit talán jó és zöld szándék vezérelt: egyre nagyobb parti területeken tették fizetővé a parkolást, aminek egyetlen jól látható következménye lett: a szállodák maradék zöld területeiket is beáldozva és lebetonozva házon belül alakítottak ki ingyenes parkolóhelyeket a hozzájuk érkezőknek.

A virágosítási díjat nyert Siófok új főtere tiszta forró beton. Enyhülést csak a szintén tiszta beton és üveg pláza energiazabáló légkondicionálása jelent. Rettenetes.

Igaz, a víztorony forog, világít, le-föl rohan a lift - majdnem össze is rogyott szegény, amikor ráaggatták ezt a sok idióta funkciót. Ha pedig este megáll az ember valamelyik vasúti átjárónál, testközelből nézheti végig a bespeedezett, beexezett, beicázott, magukból kifordult agresszív elmebetegeket - akik egyébként autót vezetnek és eszelősként köröznek a városban hajnalig.

Apropó hajnal. Érdemes egyszer vasárnap hajnalban kinézni az egyébként nagyon szép és közparkkal körbevett vasútállomásra: összehányt, összeszart emberi hulladékok fetrengenek, körülöttük össze-vissza törve minden, ami törhető. A vasutasok pedig megalázottan kerülgetik, takarítják a hányást és a fost - míg a polgármester újabb és újabb egyezményeket köt a MÁV-val a "vonattal a Balatonra" ökoszlogen jegyében. Aki vasárnap reggel Siófokon felszáll egy vonatra, annak rossz esetben egy életre elmegy a kedve a legkörnyezetbarátabb, de ezesetben egyúttal legvisszataszítóbb közlekedési eszköztől.

Siófok sajnos csak a bedrogozott, agresszív köcsögök nyári fővárosa. Kötekedő másodosztályú bűnözők találkozóhelye és olyan fiatalok nyaralóhelye, akik meg vannak győződve róla, hogy itt mindent és bármit szabad. Szarni, hugyozni, beszólogatni, ordítani, törni, zúzni. És e meggyőződésüket empirikus tapasztalataik vissza is igazolják. Hiszen Siófok vezetése még azt sem követeli meg - vagy segíti elő - hogy legalább legyen egy fogda a rendőrség óriási toronyépületében.

Magyarán, ha egy ilyen száguldozó, másokat veszélyeztető, erőszakoskodó drogos, kötekedő, törő-zúzó szarházit elő akarnak állítani, akkor le kell vinni Kaposvárra - magyarán inkább elő sem állítják. A Fidesz szigorú drogpolitikájának következtében ma már egy drogosnak tűnő víg kedélyű embert is elő lehet állítani. Vagyis akár egy füves cigitől kicsit bohókásabb állampolgár is bajba kerülhet - de nem Siófokon. A Balaton fideszes vezetésű fővárosában a rendőrök szeme láttára is nyugodtan lehet gyalogosokat, állatokat veszélyeztetve, őrjöngve száguldozni.

A profitot privatizálták, a károkat államosították: ha van egy siófoki nyaralóm és meghívom egy éjszakára az unokatestvéremet, üdülőhelyi adót kell utána fizetni. Ebből pedig helyrehozzák azoknak a vandál idiótáknak a város köztereiben és köztéri bútoraiban, növényeiben tett pusztításait, amit a Flörtben vagy a Palace-ban átmulatott éjszaka után művelnek.

Egy polgármesternek és képviselőtestületnek - és a velük egyeztetve dolgozó rendőrségnek - megvannak a jogkörei arra, hogy ne hagyjanak egy komoly hagyományokkal rendelkező várost events hallá süllyedni.
Ma Siófokon sem a rendőrség, sem pedig a város vezetése nem él ezzel a felhatalmazással, ezzel rendkívüli károkat okoz mind az itt lakó, mind pedig az itt nyaraló kulturált többségnek.

Ezért azt kívánom Siófoknak, hogy legyen végre egy ne csak fideszes, de konzervatív - igen, ha úgy tetszik, kicsit rendpárti - polgármestere. Egy várospolitikus, akinek szeme előtt olyan értékek lebegnek, mint a nyugodt, kellemes nyaralás, és aki még egy-két diszkótulajdonos, drogdíler és taxishiéna rosszallását is felvállalva hajlandó lemondani a várost konkrétan és szimbolikusan is leszaró, betépett vendégekről - akik mellesleg fel sem fogják, hogy éppen Siófokon vannak.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr545433572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

|||||||||||| 2013.07.30. 13:29:26

ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE!

szűkebb pátriárka 2013.07.30. 13:38:17

Igazából ebben semmi újdonság nincs, mert azért Siófok mindig is vadabb hely volt ilyen szempontból, így volt ez 10 éve is, 20 éve is. Azért a drogpénzekből felhúzott egyes szórakoztatóipari centrumok sem mostanában épületek.

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy aki Siófokra megy az pontosan tudja, hogy mit kap. Amúgy meg nyugisabb helyekből nagyobb a választék a Balatonnál, mint pörgősebből. Lehet választani...

2013.07.30. 13:42:26

@chatendeux: Gratulálok! Szóval már eddig ér az egymosás, hogy ha egy fideszest jogosan kritizál valaki, az csak maszopos munkásőr lehet????

Elmész te a @@-ba!

lobster thermidor 2013.07.30. 13:44:40

@chatendeux:

Ha jártál már Siófokon valaha is, ráadásul a főszezonban, és emellett megtapasztaltad az ott kikapcsolódásnak, valamint felhőtlen szórakozásnak nevezett rombolással egybekötött dúlást, akkor rájössz, hogy ez a poszt bizony kellőképpen öko, és zöld is.
Az már egy másik kérdés, hogy egyesek fejében miért kap gellert minden gondolat, és kezd el automatikusan másról beszélni, ha a fideszre, vagy valamelyik potentátjára terelődik a szó.

Pernahajder Viktor 2013.07.30. 13:47:20

Nagyon egyszerű. Nem kell oda menni! Én sem megyek oda, mert tapasztalatból tudom, hogy ez van ott amit fentebb leírtak. Ha Siófoknak a Siófokiaknak ez kell, hát éljenek vele boldogan.

hokispók 2013.07.30. 13:54:01

A rejtett erőforrások is előbújnak olykor Siófokon: www.youtube.com/watch?v=jprLvrlV-40

Gera 2013.07.30. 13:55:24

A polgármestert nem a turisták, hanem a siófokiak választják, ha nekik ez jó, akkor engem miért érdekeljen? A poszt igazságtartalmához nem tudok hozzászólni, mert mi az északi partot szeretjük, úgyhogy Siófokon nem is tudom, mikor voltam utoljára öt percnél többet, kb húsz éve.

haggyadaszt 2013.07.30. 14:00:48

Siófokiként egyetlen kérésem lenne a poszt írójához és a helyeslőkhöz:

Kérlek Benneteket, hogy NE GYERTEK SIÓFOKRA. Véletlenül sem.

Menjetek Füredre sznoboskodni, vegyetek bort Badacsonyban, nézzetek kastélyt Keszthelyen, költsetek pirospaprikára és kézzel festett edényre Tihanyban, élvezzétek a panorámát a szigligeti várban.

Mindenki jobban jár. Köszi.

nagyfeszültség 2013.07.30. 14:01:26

@Gera:
ez is a várost minősíti....

jet set 2013.07.30. 14:01:27

"Talán nem véletlen, hogy annak idején a "Ki a Balaton fővárosa?" vitából Füred, Keszthely, Földvár szépen ki is hátráltak. Talán ki nem mondva azt jelezve: akar a fene a Balaton fővárosa lenni."

Keszthely levédette, hogy ő a Balaton fővárosa.

nagyfeszültség 2013.07.30. 14:02:14

@haggyadaszt:

És ha siófokiak vagyunk akkor mit tegyünk?

Várom a választ. Köszi.

padlogaz 2013.07.30. 14:05:13

@Rebeta:
"...A jelen posztnak is van alapja, de ebben a formában tálalva csak egy ultra-zöld fanatikus, habzó szájú fröcsögése látszik az egészből..." - mármint számodra :-))

a viccet félretéve ez egy örök dilemmának tűnik: ha bulizós várost akarunk csinálni, akkor ott a helyiek szívnak. ha túl nagy a szigor és a rend, akkor a bulik (és a szórakozóhelyek) tovább állnak, és ezt a szerepet átveszi egy másik település.

nehéz megtalálni az érzékeny egyensúlyt a két érdek között, a siófoki városvezetésnek szemlátomást nem is sikerült. szerintem ezt feszegeti a poszt is.

Pernahajder Viktor 2013.07.30. 14:06:16

@haggyadaszt: ott a pont, köszi. El lehet költeni máshol is a pénzt.

gatto nero 2013.07.30. 14:06:59

@padlogaz:

Szerintem a bulizás és az őrjöngés/törés/zúzás/kötekedés még ma is jól elválasztható egymástól.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.30. 14:07:03

Felesleges belekeverni a drogkérdést, egyszerűen arról van szó, hogy már egy évtizede minden nyáron Siófokra jár bulizni a fehérvári és a pesti fiatalok legalja, és ez nem pár száz főt jelent, hanem sok-sok ezret (akiknek egy része drogozik, de nem ez az alapprobléma velük). Ez nyilvánvalóan sok bevételt hozhat a városnak, aki meg nyugalmasabb vagy igényesebb helyre vágyik, az jó ideje kerüli Siófokot, szerintem ezzel nincsen semmi probléma.

(Én azt is szoktam mondani, hogy "kevés vagy, mint Siófokon az élőzene", utalva arra, hogy a szórakozóhelyeik nagyobb része igénytelen diszkó. :-))

250130 2013.07.30. 14:12:34

baszd meg, ha pihenni akarsz elmész az északi partra, ha bulizni a délire, ennyi

gatto nero 2013.07.30. 14:17:01

@Ensiada Arkoveitie:

Azért a drogkérdést érdemes belekeverni, mert valakik lehetővé teszik, hogy nyuopdtan árulják, terjesszék, használják.

Acmee 2013.07.30. 14:17:28

@Pernahajder Viktor: +1
@Gera: +1

@Posztoló: A fenti két úr elég jól megfogta a dolgok végét, nem? A siófoki emberek újraválasztgatják ezt a brigádot, akkor az kell nekik, ami eddig volt. Te pedig keress magadnak egy másik üdülőhelyet, ne pedig az idő kerekét akard tetszésed szerint pörgetni.
Siófok buliváros lett. Ha nem tetszik, akkor nyomás É-i part. Ott a kultúra, a nyugalom, míg a D-i parton a buli. Pont jó ez így.

Harmadik: Tiltással nem lehet leszoktatni senkit a törésről zúzásról, maximum leverni lehet rajta, de attól még következőleg ugyanezt fogja csinálni. Sajnos aki barbárnak lett nevelve, az az is marad. Kicsit jobban/jobbá kellene nevelni a felnövekvő generációkat.

nagyfeszültség 2013.07.30. 14:18:12

@250130:

Te ezt így eldöntötted? És akinek évtizedek óta a déli parton van nyaralója az baszódjon meg a drogos köcsögök miatt?

250130 2013.07.30. 14:18:24

@nagyfeszültség: költözz el, senki se kényszerít, hogy ott lakj ahol nem érzed jól magad

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.30. 14:18:38

@250130:
Ez elég hülye egy egyszerűsítés, mivel Balatonfüreden is elég sok a szórakozóhely, ugyanakkor például Balatonfenyves a déli parton inkább pihenő-üdülő hely.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.30. 14:22:41

@nagyfeszültség:
Mondjuk azért azt megjegyzem, hogy Siófok a Balaton parton drágának számító hely, tehát aki pihenni akar és van siófoki nyaralója, akkor annak az áráért sokkal jobbat kap egy nyugodtabb településen.

250130 2013.07.30. 14:23:42

@Ensiada Arkoveitie: mondjuk fenyvesről sokan inkább átjárnak máriára bulizni, ahogy zamárdiból siófokra

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.30. 14:25:08

@gatto nero:
És hol nem? Ha Siófokon jobban beszigorítanak, máshová mennek a drogosok vagy hoznak otthonról. Ezzel az okokat nem lehet megszüntetni. Én speciel nem megyek Siófokra, ha szórakozni akarok, nekem élőzene kell, ha meg pihenni, akkor nyugodtabb hely.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.30. 14:27:24

@250130:
Igen, de fenyves baromi hosszú és Máriafürdő is, nagy részükön üdülőkön és strandokon kívül nincs semmi, ezen településeken a többséget biztosan nem zavarja a Magic vagy hogy hívják. Nagyjából csak Siófokra igaz délen, hogy kimondottan buliváros.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.30. 14:28:36

Almádiból, Csopakról, Alsóörsről meg Füredre járnak szórakozni sokan, mégis inkább pihenő jellege van ezeknek a településeknek.

Szelid sunmalac 2013.07.30. 14:34:19

@Ensiada Arkoveitie: Igen. Az ev haromnegyed reszeben. Nyaron azt is ruhellem. Mellesleg ott van egy elkulonitett resz (gorog falu), a tobbi helyen csak elszorva van nehany kocsma.

Reggie 2013.07.30. 14:37:48

A deli part mindig is a proliknak volt, akinek volt esze az eleve az eszaki partra jart.

Silent Bob 2013.07.30. 14:45:32

@Ensiada Arkoveitie: Most volt valami goafesztivál, hogy végig kint volt pár szakasz rendőr, mindenkit igazoltattak és kipakoltattak, állítólag nem is fogyott semmi. Szóval ha a szándék megvan, megy az.
Gondolom a Palaceban nem rendszeres a razzia valamiért...

E.T.A. 2013.07.30. 14:49:51

Mar a 90-es evekben is ez volt a helyzet. 94 ota jarok a Balatonra, de soha eszembe nem jutott, h Siofokra menjek nyaralni. Balatonfoldvar - na igen, ez mar egy tuti hely ! Siofokra a szocializmus ota csak a prolik mennek....

nagyfeszültség 2013.07.30. 14:50:54

@E.T.A.:

Prónay zsidófokként emlegette....

250130 2013.07.30. 14:51:05

@Ensiada Arkoveitie: de siófoknál is ott van széplak, ahol vannak az üdülők, ott egyedül a palace környéke ahol van éjszakai élet, illetve siófokon is vasúttól kifele, de főleg a 7-esen túl már csak a tescohoz járnak

gatto nero 2013.07.30. 14:52:08

@Silent Bob:

Kezdünk közelíteni a politkusbűnözés és az alvilág siófoki összefonódásaihoz -:)

Silent Bob 2013.07.30. 14:55:16

@gatto nero: Nem kell ahhoz Siófok. Szerencsétlen hippiket mindig van energia basztatni, de érdekes módon mióta Vizoviczkyt bevarrták, a Hajógyárin ugyanúgy mennek a helyek, csak egy másik "család" vette át, a 31 éves tulajdonos most halt meg és kurva nagy a csend róla... ;)
De gondolom azóta már ezek a helyek megtisztultak, lecserélődött a közönség, és tiszta tekintetű jómagyar fiatalok járnak oda párválasztani.

Silent Bob 2013.07.30. 14:56:17

Hozzáteszem, Siófok valóban mindig prosztó volt.

gatto nero 2013.07.30. 15:00:32

@Silent Bob:

A Palace tulajdonosának Budapesten is vannak érdekeltségei (pl Symbol), Vizoviczkynek meg a Balatonon.

ProsTata 2013.07.30. 15:05:25

Siófokon van nyaralónk, amit az év egy meghatározott rövid időszakában használunk. Természetesen nyáron. 70-es években épült kicsi épületről van szó.
Ehhez képest évente fizetünk 75 ezer forint helyi adót. Ez ha egész évben használnánk, akkor is sok(k) lenne. Ehhez képest a szolgáltatások... Hát most ezen nagyon kell gondolkoznom, mit kapok?
Rendőr végigautózik naponta egyszer az utcában?
Szúnyogirtás?

Amit látok: az üdülőterületek (pl. Ezüsztpart, Széplak) teljesen leépülnek. A parton a megépült szadbadstrandi wc-k egész nyáron zárva voltak, néhány iszonyúan büdös tojtoj-t raktak ki, hát akkor már inkább a vízben végzik a kedves vendégek a dolgukat...

Éles kontraszt Siófokkal szemben Zamárdi este, ahol a fejlődést látom. Tele a strand, parti büfék és éttermek üzemelnek, van szolgáltatás. Szóval megéri kicsit tovább autózni az M7-en. Ha a víz felől elnézek Siófok felé és utána Zamárdi felé... Valami nincs rendben. Talán ott nem adóztatnak túl minden üdülőt és vállalkozót? Emlékszem még amikor pezsgett az élet siófoki parton, egymást érték szolgáltatók. Most meg? Jóformán csak szláv beszédet hallani. Ez még nem lenne baj, csak ez önmagában kevés.

krj 2013.07.30. 15:18:28

@Reggie: nem kifejezetten proliként vették a nagyszüleim a harmincas években azt a telket, ahová anno csak csónakkal lehetett lemenni és a környék a kilencvenes évekig a hetvenes években kiépített strand és a sok külföldi turista ellenére is nyugodtnak számított.

most nem lehet hétvégén este kint beszélgetni a verandán, mert az ember nem hallja a másik szavát a beözönlő autóktól. és nyaralótulajdonosként semmi, de semmi beleszólásunk nincs, csak az ingatlanadót (üdülőhelyi, idegenforgalmi, nevezzék, ahogy akarják) fizessük be szépen nm-enként 1300 ft-jával. vargaárpád polgi meg elszámolás nélkül költi az üdülőhelyről beszedett adót a város többi részére, ahonnét viszont nem szed be szinte semmit, cserébe rá szavaznak. a legszebb, amikor a süde (siófoki üdülőtulajdonosok gittegylete) az adót kiszabó határozattal egy borítékban küldi a csekket az éves tagdíjról és a következő közgyűlés napirendi pontjairól. szép kis érdekvédelem...

amúgy füred a másik véglet, mert az meg olyan határtalanul sznob hely, hogy az valami elképesztő.

haggyadaszt 2013.07.30. 15:22:02

@nagyfeszültség: egyértelmű: ideje elkezdeni drogozni, törni-zúzni és bunkóskodni :-) Hiszen Siófok erről szól, nemigaz?

Aki jól akarja érezni magát, az jól is fogja, aki szerint meg csak a Petőfi sétányból áll a város, az fogjon egy térképet...

Félreértés ne essék, értem én, miről szól a poszt, de durva és szűklátókörű általánosításnak tartom. Az új, népszerű és szép Fő tér és modern pláza leszólása meg tényleg szánalmas - vagy ebben az országban kötelező minden újat leszólni?

Lenne hova fejlődnie Siófoknak, és én sem gondolom azt, hogy minden pénz ott köt ki, ahol leginkább kellene... de látom, hogy próbálnak családbarátabb irányba elmozdulni, és ez mindenképp becsülendő.

Mutyi persze van, de melyik párt melyik polgármestere esetén nem lesz?

Pernahajder Viktor 2013.07.30. 15:23:54

@ProsTata: hol van nekik Halas Karcsijuk :-)

krj 2013.07.30. 15:27:01

@krj: balázsárpád polgi, elnézést az elírásért.

csincsilla72 2013.07.30. 15:38:31

Akinek ezt napi szinten kell néznie, annak borzasztó ez az egész. Eleve nem értem, miért van szükség "bulivárosokra". Építsenek ki a puszta közepén egy erre alkalmatos helyszínt, ahol a normális emberek életét nem zavarja senki. Azért, mert fiatal, még nem kellene az alkoholtól és a drogtól fetrengenie, "halál a májra!" felkiáltással, különösen azért, mert nem jó annyira kevés agysejttel élni, amennyit ezek elintéznek maguknak a nyári kiruccanásukkal.
Maximálisan egyetértek azokkal, akik hőbörögnek ez ellen. Sokkal keményebb fellépésre lenne szükség velük szemben. Ha valakinek csak ezzel van meg a nyaralás, akkor se engedtessék meg neki, hogy a többiek nyugalmát zavarja.

Macropus Rufus 2013.07.30. 15:43:34

"Siófok sajnos csak a bedrogozott, agresszív köcsögök nyári fővárosa. "
itt hagytam abba az olvasást. Kissé elfogúlt az illető az alkohollal kapcsolatosan. Gondolom azok úri életet élő emberek nem???
Azok akik összehányják és szarják a vasútállomásotokat, azok nem mind drogos, sőt véleményem szerint a nagyrésze kotta részeg. Nem láttál még felpörgetett arcot mi? (speed, xtc) vagy befüvezet egyorrút? Te is a filmekből veszed az indfót.
Hidd el, hogy akik ott hánynak-szarnak, annak a nagyrésze NEM kábítószer hatása alatt áll, hanem szimplán részeg.

nagyfeszültség 2013.07.30. 15:52:06

@Macropus Rufus:

Szerintem a szerző bele sem gondolt abba, hogy ezek az igénytelen lények drogosok vagy mattrészegek. Valószinűleg igazad van: nagy részük inkább részeg (is), de azért a speedtől és az extől egy idő után agresszív lesz az ember. Szóval az agresszív köcsögök kifejezés azért legalább fele arányban drogosokat illet.

JohnHenry 2013.07.30. 16:01:30

bárhol bárki le meri írni, hogy normális körülmények között akar nyaralni/élni, nem részeg, bedrogozott fiatalokat kerülgetve, utóbbiak azonnal megjelennek a színen és kommentjeikkel újra és újra bebizonyítják, hogy a posztolónak van igaza.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.30. 16:09:54

@csincsilla72:
De hát ott van Siófok a prolinak bulivárosnak, akkor meg minek építsenek másikat? Ha építesz másikat, annak is lesz idővel helyi lakossága, mert a bulizókat ki kell szolgálnia valami személyzetnek, a személyzetet meg el kell látni infrastruktúrával. Ott van egy rakás más üdülőhely a Balatonon, miért nem lehet az aljanépnek is valahol jó?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.30. 16:17:17

A Balaton fővárosa már rég Füred, Siófokra csak a diákok járnak berúgni/betépni.

nyu 2013.07.30. 16:31:04

Ne gondold, hogy Füreden, a görög faluból lett diszkókomplexum környékén különb a helyzet.

Ugyanúgy megvan a mattrészeg, betintázott, becuccolt réteg, ami minden éjjel produkálja magát.
Záróra után csőstől támadják be a szemben levő 0-24 hipert az olcsó rátöltés reményében, de aztán jön a nagy pofáraesés, mivel tavaly óta helyi rendeletben be van tiltva az alkoholos italok árusítása 0-6-ig, így még sört se kapnak.
Úgyhogy megy a hőbörgés ezerrel, biztonsági személyzet alig tud rendet tartani.
Pofánvágni a fő hangadókat meg nem lehet, mert jogaik is vannak.

Csak annyi a különbség, hogy ez Füred központjától jó messze van, környéken meg nem nagyon vannak lakóházak, így relatíve kevés embert zavar a probléma.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.07.30. 16:39:10

@nagyfeszültség: el is lehet koltozni nem?
mint fennebb irtak ez a helyzet nem csak egyik pillanatrol a masikra alakult ki

ez van ezt kel szeretni, en sem szeretem hogy 300e agglo zudul be naponta, es ellehetetleniti az autokazasomat, barcsak lehetne a renitensek ellen tenni valamit de nem lehet...
en is szopok ha a belvarosban (termeszetesen pöstön) akarom letamasztani az autokamat es nem tehetem, mert a sok belvarosi bunkonak kell az alanyi jogon jaro parkolohely

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.07.30. 16:42:32

ja es meg egy aprosag, jartam nyugatajropaban
hat azok nagyon primkok, allandoan odahugyoznak a fal melle, en keleteuropaikent allandoan mentem a fa ala vagy a Rajnaba hugyozni de ezek ocsmanyak es rogton a falra

es jobban teccenek ha megbaratkoznak ezzel a vigalmi negyedek kornyeken lakok, mert pösti romkocsma nincsen nyugateruropai falrahugyozas es lehanyas nelkul, (szintugy siofoki meno trendi elet)
ezek ugymond osszefuggo dolgok, tessenek a marihuanat engedelyezni es nem lesz sok aggressziv barom, meg nem lesz hugyozhatneka 20 percenkent senkinek

hunyuan 2013.07.30. 16:53:36

ti aztán képben vagytok bazdmeg
az alkoholosok meg a drogosok he'
mer a piás az nem drogos mi?!
a nikotinista is meg a cukorfüggő is drogos ...
a fogalmi rendszereket köne tisztába tenni először gyerekek azt utána osztani az észt

maintenator 2013.07.30. 17:12:22

ahogy Siofokon a kupleraj no, az idegenforgalom csokken, normalis turista a videket elkeruli. Kovetkezmeny: varos bevetele csokken, napi karertek no, kozbiztonsag eltunoben. A helyi lakosok szolgaltatsara egyre kevesebb az igeny, az egesz Siofok elszegenyedik, rohad. No Balazs elvtars, jo-e az irany, leszel-e polgarmestere jovore is ennek a valaha jobb sorsa erdemes varoskanak? Gratulalok!

csincsilla72 2013.07.30. 17:29:13

@Ensiada Arkoveitie: Siófok lakossága nem azonos a kiszolgáló réteggel, aki megválaszthatja, hogy hol dolgozzon és cserébe elviseli, mintegy munkahelyi ártalomként ezt az egész borzalmat. Élnek ott olyanok, akik egy élet munkájaként építették fel a házukat és nem akarnak azért arrébb költözni, mert a prolik nem találtak maguknak jobb helyet a szórakozásra. Részegen fetrengeni lehet a pusztában is, néhány sátorral felszerelkezve, mint ahogyan a Sziget-fesztivál mutatja. Csinálnának bulivárost Zánkából, nem zavarna senkit.

xunilo 2013.07.30. 17:33:34

@haggyadaszt: "Siófokiként egyetlen kérésem lenne a poszt írójához és a helyeslőkhöz:

Kérlek Benneteket, hogy NE GYERTEK SIÓFOKRA. Véletlenül sem.

Menjetek Füredre sznoboskodni, vegyetek bort Badacsonyban, nézzetek kastélyt Keszthelyen, költsetek pirospaprikára és kézzel festett edényre Tihanyban, élvezzétek a panorámát a szigligeti várban.

Mindenki jobban jár. Köszi. "

Rendben, én így fogok cselekedni. Na nem mintha eddig odamentem volna.

Te, meg a nézetedet támogató többi alja tahó meg majd törölgetitek pár év múlva a szemeteket, amikorra tényleg csak a lepukkant, szétvert város, meg a sok diszkós drogos kisköcsög marad.
Élj ott, élj így. Siófokot sajnálom, meg az ott lakó (és veled szemben valószínűleg iszonyat többségben lévő) normális lakókat is.

Veled ellentétben volt szerencsém a múlt héten járni egy-két, általad ultrasznobnak beállított településen, s tudod mit: van némi igazság benne, de egyszerűen öröm ott lenni: tisztaság van, rend van. Drágának drága, ha valaki sznoboskodni akar, de ha nem, akkor csak simán INGYEN élvezi a látványt.
100* inkább érzem azt, hogy nincs pénzem megvenni a sznob szarságokat a csili-vili bódékban, mint hogy a lepukkant, szemetes gusztustalan városodat és főleg a lepukkant szar diszkópatkányok "vagizásait" kelljen látnom s elviselnem.

Dr.Bio74 2013.07.30. 17:35:55

Mi az a "beicázás"?

Ferenc_papa (törölt) 2013.07.30. 17:36:34

CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FCSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!CSAK A FIDESZ! CSAK A

Dr.Bio74 2013.07.30. 17:41:21

Ez tetszik, variálva még jobb:
ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE!FIDESZ!CSAK A FIDESZ!ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE!FIDESZ!CSAK A FIDESZ!ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE!FIDESZ!CSAK A FIDESZ!ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE!FIDESZ!CSAK A FIDESZ!ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE!
ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE!FIDESZ!CSAK A FIDESZ!ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE!FIDESZ!CSAK A FIDESZ!ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE!FIDESZ!CSAK A FIDESZ!ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE!FIDESZ!CSAK A FIDESZ!ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE!
ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE!FIDESZ!CSAK A FIDESZ!ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE!FIDESZ!CSAK A FIDESZ!ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE! ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE!FIDESZ!CSAK A FIDESZ!ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE!FIDESZ!CSAK A FIDESZ!ÁLLJÁL BE! SZÍVJÁL BE!

csincsilla72 2013.07.30. 17:41:43

@xunilo: Tökéletesen egyetértünk. mellesleg nem értem, miért is sznob az a város, ahol minőségi bort, ételt, szállást és közbiztonságot kapok? Ez lenne a normális, nem?

Teragigamega lélek 2013.07.30. 18:07:16

Igazán sajnálom Siófokot, de a siófokiaknak csak azt tudom mondani, hogy nálunk Pesten ez egész évben megy :(

maintenator 2013.07.30. 18:14:04

@haggyadaszt: hidd el, Érted is szólunk, amikor rámutatunk Siófok szomorú jovőjére (és sajnos jelenére)..
A nyári szűk két hónap csürhéztetés nem fogja a helyzeteteket megoldani, ami segítene, az a "sznobok" visszatérése lenne..

nagyfeszültség 2013.07.30. 19:11:10

@csincsilla72:

a sznob és a kultúrált nem ugyanaz. füred kultúrált....

monddazigazatmar 2013.07.30. 19:14:44

Hehe.
A posztoló sokat állt sorba lángosért, este meg nem jött neki össze semmi pina, aztán felhúzta magát :D

"elvész a kevés zöld terület" :D
Te nagyon hülye! Hogy lehet irni ilyet egy kertvárosról?

"a főtér meg tiszta beton" azt a kurva.... mind a 30x40 méter? :D
"enyhülést csak a pláza jelent" meg a Balaton esetleg?

Siófok ugye fúj, de a 7-ker romkocsmáihoz ne nyuljanak, mert ott a fajtád iszik meg zöldködik ugye? :D:D:

@Rebeta: maximálisan igazad van

jb29 2013.07.30. 19:33:57

@250130:

Igen ritkán kommentelek, de ez a megjegyzés hozzászólásra sarkall: nagy marhaságot beszélsz, haver. Ordibáló, kötözködő, betépett ökrök miatt senki sem kötelezhető arra, hogy költözzön máshova.

Az ordibáló, kötözködő, betépett ökröket kellene kivágni (bevágni...?) a faszba, hogy a helyi lakos/épelméjű turista nyugodtan tölthesse a szabadidejét ott, ahol kedve szottyan rá. Hogyan juthatna bárki bármilyen más következtetésre?

A déli parton nyaralok idestova két évtizede - szerencsés messzeségben Siófoktól - de Márián is, Fenyvesen is előkerülnek néha olyan "bulizó" brigádok, hogy az embernek kinyílik a bicska a zsebében. Mondom mindezt úgy, hogy (sajnos) edzett alkoholfogyasztó vagyok és gyakran magam is kimaradok hajnalig, ám pillanatra sem érzem feljogosítva magam arra, hogy mások nyugalmát zavarjam a saját állapotom miatt.

Azt, hogy a kreténeknek kitalált diszkó hangos, elfogadom, ahogy azt is, hogy a hazaúton énekelgető Günther is az, de azt semmiképpen, hogy közterületen kell üvölteni, rongálni egész éjjel.

Hogy mi "zöld" meg mi sem, azt nem tudom, nem is nagyon konyítok hozzá, de az biztos, hogy sem a nyaralók tulajdonosai (mint én), sem az idelátogatók (mint a barátaim) nem arra kíváncsiak, ki milyen hangos/beállt/trágár tud lenni. Legalább a Balatonon lenne holmi átmeneti nyugi míg nyaral az ember.

monddazigazatmar 2013.07.30. 19:38:45

@jb29: "edzett alkoholfogyasztó vagyok és gyakran magam is kimaradok hajnalig, ám pillanatra sem érzem feljogosítva magam arra, hogy mások nyugalmát zavarjam a saját állapotom miatt."

áááááááááá. ez kéész.
Szóval hajnalig kimaradsz, csendben piálsz a sarokba aztán néma csendben hazasétálsz. :D:D Álszent meg valaki más ugye? :D

gatto nero 2013.07.30. 19:42:08

@nagyfeszültség:

Balázs Árpád el akarja adni kaszinónak a hajózás épületeit. Ezért basztatja őket.

jb29 2013.07.30. 19:44:43

@monddazigazatmar:

Nos, ha így lenne vagy épp hasonlót kívánnék bizonygatni, föltehetőleg le sem írtam vón, nemdebár...ne nézzük egymást hülyének. Furcsán hangzik, hogy randalírozás nélkül is át lehet vészelni egy kiadósabb társasági piálást? Hidd el, át lehet.

monddazigazatmar 2013.07.30. 19:59:05

@jb29: Nem mondtam, hogy nem lehet.
De ez 100% álszent duma
" ám pillanatra sem érzem feljogosítva magam arra, hogy mások nyugalmát zavarjam a saját állapotom miatt"

Full bebaszva nyilván elgondolkodsz, hogy ki jogosit fel arra, hogy saját állapotoddal vajon zavarod e valaki nyugalmát, aztán arra a következtetésre jutsz, hogy az isten véled édes piroskám c. művet mindenki szereti, tehát örül neki a környék ha elénekled jó hangosan.

jb29 2013.07.30. 20:08:31

@monddazigazatmar:

Nem zavarom mások nyugalmát "full bebaszva", sem hangoskodással, sem rongálással. Mi nem volt világos?

De hogy megnyugodj: hanyag könnyedséggel pisálok az útfélen, ha jön, beismerem. Így már megnyugodva konstatálhatjuk, hogy nem én vagyok a testet öltött Megváltó, csupán nem vagyok tapló, ha egyszer nem muszáj. Remélem ennyi elég.

monddazigazatmar 2013.07.30. 20:19:01

@jb29: oké. hiszek neked. te vagy az egyetlen részeg aki nem beszél hangosan. :D:D:D:

Sanya Szabó 2013.07.30. 21:00:34

Az írás minden szava igaz!!!! Éppen most jöttem haza Siófokról 10 napos üdülés után. A következőket tapasztaltam (azért is írom, mert valaki a konkrétumokat hiányolta, és azt mondta, hogy 2 dolgot ismételget a cikk szerzője):
1) a sétáló utcai üvöltő zenék mellett képtelenség nyugodtan nem hogy beszélgetni, de egyáltalán azokat hallgatni is, annyira hangosak.
2) Más, normális helyen maximum éjfélig szólhat teljes hangerővel a zene. Nos, itt a strandról hajnali 5-ig nyomják minden nap a tuctuc-ot. Emiatt a környéken lakók, üdülők képtelenek pihenni, pedig nem véletlenül fizettek az üdülőért 7-900-et személyenként és éjszakánként. Nem csak szombaton van ez az üvöltő zene, hanem minden nap!!!
3) A móló este teljesen sötét. Egy darab lámpa sincs rajta, vagy ha van, nem világít. Így éppen a frissen - tavaly - felújított mólóra nem lehet már félhomályban sem kimenni.
4) ha már móló, akkor hajóállomás. Találhattok ott fából készült faragott fehér valamiket. Nos, akkora pókok vannak rajta, hogy Siófok megnyerhetne vele egy világrekord kísérletet is (ezt csak azért , mert éppen most volt valami erőemelő bajnokság a strandon)
5)a hajó állomástól a mólóra vezető szakaszon gondozatlan, fűvel, gyommal benőtt a terület. Nem olyan, mintha a város valamit is csinálna ott. Ha ki is szednék valamikor a gyomot, oda virágra lenne szükség.
6)Aranypart, szálloda sornál lévő virágos betonteknők: lásd az 5. pontban írtakat. Ugyanolyan gondozatlan, öntözetlen.
7) Aranypart, szálloda sornál elhanyagolt, ki tudja milyen tulajdonba lévő bezárt épületek, telkek.
8) Aranypart, szálloda sornál most legalább volt világítás. Tavaly, amint mesélték itt is teljes sötétség volt.
9) A zajos sétáló utca és a hajóállomás közötti résznél, ahol a Krúdy-szobor van: este sötét van,, csak az egyik oldalon van lámpa, ami halvány, és annak a fényét is elveszik az ápolatlan, gondozatlan fák lombjai.
10)a nagy pénzen felújított Főtér a víztoronnyal: egyetlen bicikli tartó sincs, mindenki a padokhoz lakatolja a kerékpárját, így oda nem is lehet leülni.A legközelebbi kerékpár tároló a Sparnál van a Libri könyvesbolttal szemben.
11) Aranypart, szálloda sornál , már vagy 1 kilométerre a központtól: még mindig fizetős a fő uca.
Korábban évekig Olaszországban nyaraltam. Hála pártunk és kormányunk ténykedésének, bedőltem, és kértem a SzÉP kártyámra juttatást, amit itthon költök el. Nos, Siófok Olaszországhoz képest egy lepukkadt, csóró, igénytelen, lehúzni akaró város. De hát Olaszország az mégis Olaszország - gondoltam. Aztán átmentem Balatonfüredre, ahol Siófoknak mindenben ellentétet tapasztaltam, így elmondhatom: SOHA többé Siófok. Ha SZÉP kártyát kell költenem, akkor inkább Balatonfüred. Mert még az is lekörözi Siófokot. Vagy 10 körrel. Én nem Siófokon lakom, így nem szavazhatok erre a fideszes polgármesterre. Csak a pénzemmel szavazhatok, hol költöm el jövő nyáron. Nos, azzal nálam nem Siófok a nyerő!!! ...nagyon nem!!!!

MACSKANŐ 2013.07.30. 21:02:51

@maintenator: àllítólag még egy kaszinót akar összehozni a kikötőbe. Ha hagyják neki, megérdemli őt a város.

monddazigazatmar 2013.07.30. 21:13:07

@Sanya Szabó: Ejj, de képben vagy, hogy ki ott a polgármester :D
Én eddig a percig nem is tudtam, hogy fideszes.
1. miért ott akarsz beszélgetni? menj odébb
2. 700 Ft éjszakánként? :D:D:D Nem a tuctuc miatt nem aludtál te, hanem hangosak voltak a tehenek.
3. pff
4. ja, a fidesz ott tenyészti az óriáspókokat amikkel majd legyilkolják a baloldaliakat. Ez szigoruan titkos project, ne emlitsd,mert bajod lesz
7. a telkek tulajdonosait az orbán személyesen ette meg
8. á, nem hiszem, hogy jobb lenne valami mint tavaly.

villamos alóli kacaj 2013.07.30. 21:49:13

Pintérnek is ott van háza.
Nem tudom mi bajotok van?
3 éve 2 hét alatt rendet csinált, tehát EMÚTNYÓCÉV után immár 154 hete REND VAN !
Igaz, hogy unortodox.

Sanya Szabó 2013.07.30. 22:21:34

@monddazigazatmar:
Biz' képben. Tudod, én elolvastam a korábbi hozzászólásokat is. Ha Te is ezt tetted volna, tudnád. De! Balatonfürednek is fityiszes polgármestere van, és ládd, ő normális várost tud csinálni!
1. nem beszélgetni akarok, hanem aludni, mondjuk éjjel. De azt sem lehet, mert 5-ig üvölt a tuctuc.
2. nyilván, elütés volt, Te is tudod, . Az 7-9000 (hét-kilencezer ) HUF volt. Te pedig szerencsére nem voltál mellettem, így hangos sem lehettél.
3. pffff-özhetsz, de egy balatoni kikötő, üdülő-, fő-, meg a fene tudja még milyen városnak, amelyiknek tavaly sok pénzből újították fel a mólóját, legalább néhány halvány pislákoló lámpát felnyomhattak volna. De igazad van. Rajtad sem segít világosabbá tenni ilyesmi!
4. az undorító nagy pókok nem pártfüggőek. ugyanolyan undorító, ha narancssárga mintha vörös vagy zöld lenne. Magam láttam, ahogyan a külföldiek fényképezik őket.
7. nem ismerem sem gyurcsány, sem mesterházy, sem orbán étvágyát, és nem is érdekel.
8. pedig az idő is jobb volt az idén nyáron. nem csak ez. Tudom, ez is orbán, meg gyurvsány meg mesterházy erénye.
Amúgy meg van a sétáló utca mellett közvetlenül 2 szép villa. Rajtuk az eladó táblák. Valami miatt senki meg nem akarja őket venni a tuctuc kellős közepén.

gatto nero 2013.07.30. 22:25:08

@villamos alóli kacaj: ha pintérnek ott van háza,akkor még szègyenteljesebb,hogy Siófok a bűnözők mekkàja...

nagyfeszültség 2013.07.30. 22:29:41

@Sanya Szabó: borzalmas, hogy ennyi fejlesztèsi pénz elköltése utàn itt tart ez a vàros.

2013.07.30. 23:25:01

Az átlag látogatónak Siófokból úgyis csak a horror közlekedés, a giccses szoborral elocsmányított móló (az orosz-magyar barátság emléktáblája, bazz...) és a motoros álkalózhajókra palikat fogdosó reklámemberek baxtatása marad meg.

Balatonboy 2013.07.31. 02:28:58

@Rebeta: Azt nem értem, miért kell olyan embernek hozzászólni olyan dolgokhoz, amikről fogalmuk sincs?!

Ennek a cikknek minden betűje úgy igaz, ahogy le van írva. Én itt lakom már pár évtizede, pontosan tudom, hogy mi folyik itt. Ha nem hiszed, menj ki éjjel fél tizenkettőkor a vasútállomásra, amikor megjön a bulivonat, és nézd végig, ahogy a csürhe ordítozva, bebaszva, törve zúzva levonul a sétányra. Ide már tényleg csak az aljanép jár. Nézd meg azt a szemetet is, amit vasárnap hajnalban eltakarítanak azok után az állatok után! Majd akkor írogass, ha tudod, miről beszélsz!

"Eltúlozva", meg "kontraproduktív"...idióta!

MACSKANŐ 2013.07.31. 06:55:15

@Balatonboy:

Én is azt gondolom, hogy amit és akik nyáron Siófokon művelek azt csak megtapasztalni lehet, elképzelni nem. Nap, mint nap szét van gyalázva a város, mindta itt tényleg bármit meg szabadna tenni.
Rettenetes. Aki ezt hagyja: rendőr, polgármester, közterületes az bűnt követ el soktízezer olyan emberrel szemben, aki csak normálisan szeretne élni, lakni, pihenni.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.31. 09:27:20

@csincsilla72:
Nem mondtam, hogy azonos a kiszolgáló személyzettel Siófok lakossága, bár megjegyzem töredéke élne ott, ha nem lenne Siófok üdülő és buliváros, mert egyszerűen alig lenne munkalehetőség.

Ellenben ha nem költöznek el, mert fontosabb számukra a kötődés, mint amennyire a bulizó prolizók zavarják, az az ő döntésük, egy dolgot azonban nem szabadna elfeledni, a világ nem változatlan, bármely viszonylag nyugodt helyből lehet egyszer zajosabb hely. A másik, hogy Siófok eleve nagyrészt üdülővárosnak épült, ami önmagában nagyobb nyüzsgést jelent, legalábbis nyáron, mint egy átlagos csendes kisváros esetében, tehát az is erős túlzás, hogy a nyugalom szigete lett volna a buliipar beindulása előtt.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.31. 09:31:57

@xunilo:
Mondjuk az is elgondolkodtató mit is nevezünk sznobizmusnak. Én nem látom ellentétnek a proli és a sznob szavakat, sőt, a Palace közönségére többnyire mindkettő igaz.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.31. 09:33:57

@jb29:
Ha nyugalomra vágysz, eleve nem egy felkapott nyaralóhelyre mész, mint amilyen a Balaton egésze...

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.31. 09:36:59

@jb29:
A legtöbb részeg ember nincsen tudatában annak, hogy hangos, mert az érzékei tompulnak, úgy érzi normál hangerővel beszél, közben meg nagyon nem.

A rongálás más kérdés, azt én sem tettem soha és nem is fogom, de egyébként nagyjából az emberek 5%-a lesz agresszívebb, és 95%-a békésebb (de ettől még hangosabb!) az alkoholfogyasztástól, feltehetőleg az előbbi 5% teszi ezt.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.31. 09:42:32

@Sanya Szabó:
1. Akkor nem mész oda, ha nem tetszik. Szerintem az már sokkal neccesebb, mikor a Balaton körüli kerékpárutat rávezették erre a sétálóutcára, aztán törjön át a paraszt.

2. Alap, hogy nem foglalok szállást ott, ahol hajnalig megy a tücctücc, ha pihenni akarok. Aki ott foglal szállást 7-9 ezerért, az azért teszi, mert ott akar lenni, ahol a buli van, aki pihenni akar, ennyiért vagy olcsóbban talál olyan helyen szállást, ahol nyugalom van.

A többi nem különösen érdekel, mert nem járok Siófokra.

arajanlat 2013.07.31. 10:25:20

Sokáig északi partosak voltunk, Füred, Csopak, Keszthely stb. Tavaly kipróbáltuk Siófokot, és iszonyat pozitivan csalódtam, idén megint megyünk. Sok a bulizó fiatal? Ok, tessék kimenni spanyol, vagy görögorszàgba, ki fog derülni hogy Siófok egy nyugodt kisváros. Mindom ezt úgy, hogy két kisgyerekkel megyünk, de aki a csendet szereti, az ne Siófokra menjen hanem a Mátrába, szunyókáljon ott.

maintenator 2013.07.31. 12:16:47

A siófoki ingatlannal rendelkezők döntő többsége egy egészen más Siófokon építkezett, fizetett ilyen-olyan adókat, járult hozzá a város fejlődéséhez. Most ez az építő többség húzzon el onnan mert a csőcselék rombolni akar?
Nem fordítva kellene, az ilyen elemeket az igényeikkel együtt elzavarni? Nem a többség akaratának, elfogadott normáinak kellene érvényesülni? Ráadásul, ha ez az irány a leépüléshez vezet...
Odaáig jutott Siófok, h. az ingatlanok eladhatatlanná váltak, az emberek menekülnének..

nagyfeszültség 2013.07.31. 16:02:54

@maintenator:

Így van.
Ez az "akinek nem tetszik a zaj, húzzon el" mentalitás abszolút erkölcstelen.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.31. 16:07:48

@maintenator: @nagyfeszültség:
Csak a kedvetekért nem fog megfordulni az idő kereke, sokezernyi helyet tudnék mondani az országban, ahol a nyugalmas környékből zajos környék lett, akinek nem tetszett, lelépett, akinek ez kellett, oda ment, ennyi.

maintenator 2013.07.31. 17:33:59

@Ensiada Arkoveitie: Nem az idő kereke a ludas, hanem a rend hiánya, a törvények gyengesége, a megválasztottak árulása. Ilyen körülmények között egy erőszakosabb kisebbség felül dominálja a hallgatag többséget, különösen, ha a választott tisztségviselők is a választóik ellen lépnek. Az operett-hadsereg rendőrség passzivitása csak bátorítja a most nagy hangúakat, a tulajdonosok (akik a házaikat már eladni nem tudják) rettegnek, nehogy áldozatokká váljanak, vagy a télen magára maradó házuk lássa kárát az esetleg megbántott randalírozók visszalátogatásának.
Számtalan jó megoldás biztosíthatná a nyugalmat, a buli terek méretét csökkenteni, zárt helyre terelni (ilyen a nagyszerű sziget fesztiválon is van), a gokart pályán dübörgő dodzsemekre lehetne hangtompítót szerelni, vagy elktromos motorral hajtani, este 11 után általános csendrendelet. Így bulizni is lehet, aki pedig éjjel aludni, nappal aktívan phenni szintén jól jár. Jelenleg a brutál kisebbség jogai működnek, ezzel arányban az építő többségé csökken. Több német ismerősöm, akik rendszeresen vendéglőben ebédeltek, vacsoráztak, hajókáztak - tehát Siófokon pénzt költöttek, a vadnyugatosodó állapotok miatt végleg elmaradoztak.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.01. 10:10:26

@maintenator:
De ez az idő kereke, ugyanis a Balaton parton kialakult egyes településeknek a profilja, így például Siófok inkább a buli, Keszthely inkább a kultúra városa, de rengeteg olyan település van, ahol meg pihenni lehet (bár ezzel kapcsolatban kétségeim vannak, nekem a pihenésről nem a 3 négyzetméterenként 1 ember a strandon jut eszembe, ami viszont a fénykorban még inkább így volt, szerintem aki nyugalmat akar, nem a Balatonra megy).

És az a kisebbség egyáltalán nem kisebbség, megkockáztatom erősebb hétvégéken akár több tízezer pesti és fehérvári proli (beleértve az újgazdag prolikat) jár Siófokra bulizni (konkrétan Fehérváron az összes alja szórakozóhely bezár nyáron, mert tudják, mindenki Siófokra jár), és akkor azokról nem is beszéltem, akik bulinyaralásra mennek. Ha Siófok szakít a fő profiljával, akkor lesz más város, Siófok meg megszívja, mert más téren meg nem veszi fel a versenyt sem az északi parttal, sem a déli part más városaival, amelyek hagyományosabb jellegű nyaralásra specializálódtak.

Az eladhatatlan ház csak annyira reális, hogy nyilván a válság óta mindenütt csökkent az érdeklődés az ingatlanok után, de a tó nyugati medencéjénél még mindig olcsóbbak az ingatlanok, szóval aki pihenni akar és van hozzá akarata, az simán el tudná adni és venni az árán vagy akár olcsóbban egy nyugodtabb helyen. Aki meg bulizni akar, az megveszi a siófoki nyaralóhelyeket.

Félreértés ne essék, nekem sem szimpatikus az a közönség, akik ellepték Siófokot, de ez az egész sztori kicsit ahhoz kezd hasonlítani, mint mikor az idős emberek egy része 40 milliós ingatlanban nyomorog, azért mert mikor még odaköltözött nem volt felkapott környék, mire meg megöregedett, az lett, és inkább éhezik, és marad a házában, mint hogy elköltözzön és király módjára élhessen a hátralévő éveiben.

nagyfeszültség 2013.08.01. 20:47:17

@Ensiada Arkoveitie:

Ez nem az idő kerekének visszafordításáról szól. Ez a helyzet egy korrupt politikusbűnözés végeredménye. Superman tudna mesélni, kinek mennyi pénzt kellett vinnie a nyári bulik miatt...

Kecses 2013.08.02. 19:51:26

@csincsilla72: "Építsenek ki a puszta közepén egy erre alkalmatos helyszínt, ahol a normális emberek életét nem zavarja senki. "
Ott volt az Ozora. Az se lehet.

MACSKANŐ 2013.08.05. 20:06:34

Végre a facebook-on is megtaláltam ezt a szuper blogot: www.facebook.com/pages/noemissziobloghu/146927565349852

LIKE


süti beállítások módosítása