Ágnes
-11 °C
-4 °C

Megverték és megkéselték a britet a taxisok

2006.03.04. 21:32
Életveszélyesen megsérült egy Budapesten élő brit férfi, amikor péntek hajnalban a fővárosban három taxis megverte és megkéselte. A brit utasok azt tették szóvá, hogy "nagyon megindult az óra". A megszúrt férfinak épphogy elkerülte a penge a szívét. Az elkövető jelentkezett a rendőrségen, kihallgatása után szabadlábra helyezték.

Életveszélyesen megsérült egy Budapesten élő brit férfi, amikor péntek hajnalban a fővárosban három taxis bántalmazta, közölte a rendőrség. A II. kerületi Fillér utca és Káplár utca kereszteződésében keveredett vitába G. István és két kollégája két brit állampolgárral péntek hajnalban. A viteldíjon menő vita odáig fajult, hogy a három taxis megverte a két brit férfit, illetve egyiküket meg is késelték.

A rendőrség szombat délután őrizetbe vette a briteket szállító sofőrt, a 33 éves G. Istvánt, akit vasárnap este szabadlábra helyezte. G. Istvánt életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják, és szabadlábon védekezhet, számolt be az MTI. Az ügyészség ugyanakkor fellebbezett a bíróság döntése ellen, mert a bírói testület arra hivatkozva nem látott okot az előzetes letartóztatás elrendelésére, mert nem látta bizonyítottnak a bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját.

A rendőrség kihallgatott egy másik taxist, harmadik társukat azonban még keserik.

Az őrizetbe vett sofőr egy fővárosi taxitársaság alkalmazottja. (Bár értesüléseink szerint a City Taxiról van szó, Tamás Miklós, a City Taxi elnöke cáfolta, hogy az ő alkalmazottjuk lett volna a támadó. Úgy tudja, a támadást a City Cab nevű cég alkalmazottja követte el, amely cég logója megtévesztésig hasonlít a City taxiéhoz. A logók hasonlósága miatt cégük egy évvel ezelőtt egyébként jogi lépéseket tett.)

Egy milliméter

A megkéselt férfi felesége lapunknak elmondta: férje és vele utazó barátja azt tették szóvá, hogy szerintük "nagyon megindult az óra". Emiatt alakult ki a vita, férje végül egy ezrest odaadott a taxisnak, majd kiszálltak az autóból. A sofőr azonban, miután az utasok már elmentek, hívta két kollégáját.

Ők autóikkal bekerítették őket, és bottal estek nekik. A kórházba került férfit akkor késelték meg, mikor barátjának próbált segíteni, mondta a felesége. Egészen a kórházi vizsgálatig azt hitte egyébként, hogy a bordája törött el, csak ekkor derült ki, hogy szúrt seb van a mellkasán. A penge a mellhártyát szúrta keresztül, és a szívtől 1 mm-re állt meg.

A brit férfi állapota kielégítő, hétfőn engedhetik ki az intenzív osztályról.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.