Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Egymillió dolláros bankjeggyel bukott le

2004.03.10. 10:40
Kapcsolódó cikkek (1)
Bankjegyhamisítás gyanújával tartóztatott le a rendőrség egy középkorú asszonyt az Egyesült Államokban, mivel három darab egymillió dolláros - hivatalosan nem is létező - hamis bankjegyet találtak nála.
Egymillió dolláros, hamis bankjeggyel próbálta kiegyenlíteni másfélezer dolláros számláját egy nő az Egyesült Államok-beli Georgiában. Az esetről a The Smoking Gun számolt be.

Alice Regina Pike a rendőrség felvételén
A harmincöt éves Alice Regina Pike március kilencedikén vásárolt a Wal-Mart áruházban, de a 1 672 dolláros cehet nem tudta kiegyenlíteni két bevásárlókátyájával sem, mivel azokon csupán két és fél dollár volt. Ekkor előhúzott egy egymillió dolláros bankjegyet, hogy felváltassa a pénztárossal, és fizetni tudjon.

Az Egyesült Államokban a legnagyobb címlet a százezer dolláros, de a mindennapi kézpénzforgalomban legfeljebb százdolláros bankjegy fordul elő. Miután közölték vele, hogy a pénz hamis, és nem fogadják el, a nő kikapta a pénztáros kezéből a bankjegyet.

Az áruházi dolgozó értesítette a hatóságokat, és kiderült Pike-nál még további kétmillió dollár van, legalábbis még két hamis bankjegyet halászott elő pénztárcájából. A serif bankjegyhamisítás gyanújával őrizetbe vette a nőt, aki elmondta, a pénzt férjétől kapta, aki jelenleg úton van, de pontosan nem tudja, merre jár.

'Szeretjük a fagylaltot'

Tavaly ősszel egyébként már előfordult egy hasonló eset, igaz akkor az elkövető nem bukott le. Egy férfi 2003 szeptemberében fizetett egy Észak-Karolinai fűszerüzletben egy olyan kétszázdollárossal, amelyen George Bush elnök arcmása díszelgett, a hátoldalán pedig a Fehér Ház volt látható, amint "We like Ice Cream" (Szeretjük a fagylaltot), illetve "USA deserves a tax cut" (Amerika adócsökkentést érdemel) feliratú táblákkal tüntetnek előtte.

A Bush-képmással díszített kétszáz dolláros bankjegy egyébként pár nappal előtte másutt is felbukkant, akkor a rendőrségnek sikerült letartóztatnia egy huszonnégy éves férfit. Az eladót egyébként az sem zavarta, hogy kétszáz dolláros bankjegy nem is létezik.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.