Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Vajban sütötte ki barátja agyát

2005.03.16. 16:13
Életfogytiglani büntetést kapott egy pszichiátriai kezelés alatt álló brit, miután szabadon kisétálva az elmegyógyintézetből megsütötte és megette egy másik beteg és barátja agyát.

A 35 éves Peter Bryan, aki elismerte, hogy végzett 43, illetve 59 éves áldozatával, a bíróság előtt bevallotta, hogy élvezte "tiltott gyümölcsét" áldozatai húsának, és további terveket szőtt, hogy kannibalizmusának élhessen. Az esetet egyébként a pszichiátriai ellátás csődjeként aposztrofálták a bíróságon.

Kudarcot vallottak

Bryan ugyanis tíz évvel ezelőtt, mióta pszichiátriai kezelés alatt állt, már gyilkolt. 1994-ben egy húszéves bolti eladóval végzett Chelseaben. Sőt, miután tavaly februárban kimenőjén végzett második áldozatával, visszatérve a börtönbe megtámadta a személyzetet, mert mindenáron emberi orrot akart fogyasztani.

Áprilisban, azután, hogy a gyenge őrizetből egy közepes erősségű broadmoori intézetbe került, sikerült júniusban harmadik áldozatával is végeznie, kalapáccsal agyonverte, végtagjait levágta, majd - miközben rátört a rendőrség - fűszeres vajjal kisütött agyát megette.

Bryant 1994-ben gyilkosság miatt elítélték, de 2000-ben abbahagyták kényszergyógykezelését, 2002-ben pedig önkéntes alapon egy londoni intézetbe került.

"Az utolsó két gyilkosság az alatt történt, hogy Bryan kezelés alatt áll, vagyis az egészségügyi rendszer egyszerűen nem tudta megvédeni a társadalmat tőle" - fejtette ki az ügyész.

Átverte az orvosokat

Ügyvédei által őrületének áldozataként leírt Bryan elmondta, hogy az emberevés "voodoo rítusának" segítségével felszívta magába áldozatainak energiáját. A bíróság által felkért szakértők egyike úgy fogalmazott, valószínűleg Bryan a legveszélyesebb ember, akivel valaha is találkozott.

Ugyanakkor, állapította meg a bíróság, a paranoiás skizofrénia és a borderline személyiségzavar, amiben Bryan szenved, segítette őt abban, hogy normálisnak és nyugodtnak mutatkozzék orvosai előtt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.