Aladár, Álmos
-2 °C
9 °C

Két órán át mentették a lezuhant siklóernyőst

2005.04.03. 19:09
Életveszélyes sérüléseket szerzett egy siklóernyős vasárnap délután, miután Pilisborosjenőnél a sziklákra zuhant. Mentésében túrázók, mentők és tűzoltók is részt vettek.

Két órán keresztül küzdöttek a mentők és a tűzoltók egy Pilisborosjenőnél lezuhant siklóernyős férfi megmentéséért vasárnap délután, a sérültet jelenleg súlyos, életveszélyes koponyasérülésekkel ápolják az Árpád kórházban.

Túrázók délután négy óra után pár perccel jelentették a mentőszolgálatnak, hogy egy siklóernyős lezuhant a Kevély-hegyi nyeregnél. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) ezután egy rohamkocsit és egy mentőhalikoptert küldött a helyszínre, az akciót a központból irányították, számolt be a részletekről Győrfi Pál az OMSZ szóvivője.

A túrázók időközben meg tudták közelíteni a sérültet és mobiltelefonon segítették a mentést, amiben végül a tűzoltókra is szükség volt. A súlyos sérültet végül vákuummatrac segítségével szállította el a helikopter, miután egy mentőtisztnek sikerült a sziklás hegyoldalon megközelítenie, és stabilizálni állapotát.

Győrfi Pál elmondása szerint a negyven-ötven év körüli férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szerzett a fején.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.