Zalán
6 °C
19 °C

Elfogták a Tescónál lövöldöző rablókat?

2005.06.02. 19:21
A rendőrség csütörtökön elfogott három embert, akik kapcsolatba hozhatók a május 14-ei budaörsi fegyveresrablás-kísérlettel, aminek következtében egy biztonsági őr megsérült, miközben tűzpárbaj alakult ki a támadók és a kiérkező rendőrök között.

Elfogták a budaörsi Tesco áruház előtt történt rablás elkövetőit csütörtökön a koraesti órákban, tudta meg a HavariaPress. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nem részletezte, hogy milyen módszerrel bukkantak rá a május 14-ei pénzszállító-rablás elkövetőire.

"Három embert valóban elfogtunk, de még nem történt meg a gyanúsítás" - mondta Horváczy Emese, az NNI szóvivője az MTI-nek.

Két héttel ezelőtt, szombat este négy, állig felfegyverzett férfi támadott meg egy pénzszállító autót a budaörsi Tesco bevásárlóközpontnál. A rendőrök három perc alatt a helyszínre értek, és tűzpárbaj alakult ki a rablókkal, akik fogták a zsákmányt, és egy lopott terepjáróval elmenekültek a helyszínről. Az autót később felgyújtva találták meg.

A rablók az őket üldöző rendőrökre több lövést leadtak, és egy kézigránátot is dobtak a rendőrautóra. A rendőrök közül senki nem sérült meg, de egy biztonsági őrt combon talált egy lövedék.

A Group 4 Falck és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság összesen ötmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőknek. A lövöldözés idején az áruház nyitva volt, és a parkolóban több civil is tartózkodott.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.