Miklós
-7 °C
2 °C

Vírus okozhatta a miskolci hasmenést

2006.05.31. 15:07
Vírus okozhatta a tömeges megbetegedést a miskolci idősotthonban, de végleges eredmény csak június elejére várható, negyvenketten lettek rosszul.

Negyvenkét idős ember lett rosszul kedden a miskolci Aranykor Idősek Otthonának konyhájával kapcsolatban álló szociális intézményben. Közülük öt embert szállítottak kórházba, majd további két beteg is jelentkezett, akik szintén innen kapták az ebédet.

A miskolci idősotthon konyhájában vett ételmintákban nem találtak kórokozót, így az ételmérgezés gyanúját vélhetően a calici-vírus okozhatta, mondta a tisztiorvosi szolgálat ügyeletese.

Koleszár Lajos, a miskolci Semmelweis Kórház igazgató-főorvosa arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az intézményben jelenleg hét beteget ápolnak ételmérgezéshez hasonló tünetekkel, főleg hasmenéses panaszokkal.

Egyik beteg állapota sem súlyos, megelőző intézkedésként valamennyien infúziót kapnak. A szakember emlékeztetett arra, hogy a calici-vírus közösségekben gyakran előfordulhat, és előre nem lehet rá felkészülni. Mint mondta: " ez a vírus cseppfertőzéssel terjed, tehát még az is elképzelhető, hogy nem is az ételben volt".

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!