Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Halálra verték kétéves kislányukat

2006.06.23. 12:49
Akár életfogytiglani fegyházbüntetésre számíthatnak azok a Komárom-Esztergom megyei szülők, akik válogatott kegyetlenségekkel kínozták kétéves kislányukat, aki egy verés után vérmérgezésben októberben meghalt. A vádiratot pénteken nyújtotta be az ügyészség.

Különös kegyetlenséggel halálba kergette két és fél éves kislányát tavaly októberben egy Mocsa melleti tanyán élő házaspár Komárom-Esztergom megyében. A vádirat elkészült, a szülők akár életfogytiglani fegyházbüntetésre is számíthatnak.

A hatgyermekes anya kislányát születése után nem tudta ellátni, így nevelőszülőkhöz került, de kétéves korában ismét magához vette a kislányt.

A vádirat szerint a szülők naponta bántalmazták a kislányt, kézzel, bottal, vízben áztatott törülközővel és papuccsal verték. Mivel nem volt még szobatiszta, büntetésül arra kényszerítették, hogy a székletét megegye és a széklettel szennyezett pelenkát a szájába nyomták.

Nem találták megfelelőnek a mozgásfejlődését, ezért a picinek hosszú időn keresztül járkálnia, illetve szaladgálnia kellett, és ha vonakodott, ismét bántalmazták. Megverték a gyermeket, ha személyi adatait nem tudta felsorolni, sőt gyakran verték minden indok nélkül is.

Vérmérgezésbe halt bele a kislány

A kislány kórházba került 2005. október végén, ahol megállapították, hogy a teste tele van sérülésekkel, a jobb válla kificamodott, a könyöke törött. Bakteriális fertőzést kapott, a helyi gyulladást nem kezelték a szülők, a verések következtében a legyengült szervezet nem tudott megfelelően védekezni.

A csöppség szervezetében kialakult gyulladásos reakció következtében egy általános vérmérgezési állapot lépett fel. Ez heveny keringési és légzési elégtelenséget okozott, így a kislány a kórházba szállítása után pár órával később elhunyt.

A különös kegyetlenséggel elkövetett bűncselekmény életfogytiglani fegyházbüntetéssel is sújtható, közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Az ügyészség pénteken nyújtotta be a vádiratot a házaspár ellen különös kegyetlenséggel, 14 éven aluli személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.