Natália
-3 °C
7 °C

Letartóztatták a román apáca keresztrefeszítőit

2005.06.23. 11:52
Letartóztatta a román ügyészség azt a moldvai papot és négy apácát, akik halálra kínoztak egy 23 éves, skizofrén nővért, hogy kiűzzék belőle az ördögöt. Akár húsz év börtönt is kaphatnak a bűnösségüket nem elismerő gyanúsítottak.

Letartóztatták annak a romániai kolostornak a főnökét, illetve négy nővérét, ahol egy héttel ezelőtt meggyilkoltak egy 23 éves skizofréniában szenvedő apácát, akiből az ördögöt akarták kiűzni, értesült a Reuters.

A román ügyészség csütörtöki jelentése szerint Daniel Corogeanut és a négy nővért különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádjával helyezték 24 órás előzetes letartóztatásba, de kérelmezték az elzárás 29 napos meghosszabbítását is.

A nyomozás már korábban kiderítette, hogy a skizofrén nővért - kiűzendő belőle az ördögöt - lánccal keresztre feszítették, száját beragasztották, verték három napon keresztül, amikor a lány szívelégtelenségben meghalt.

Istenre hivatkoznak

A moldvai Szentháromság kolostor papja, akit teológiai végzettség nélkül nevezett ki a husi püspökség vezetője, végig tagadta, hogy bűnt követett volna el. "Nem vagyunk bűnösök, ami történt, az Isten akarata volt" - jelentette ki az ügyészség előtt szerdán a 29 éves pap.

Corogeanu egyébként az ortodox román püspökség helyszínre érkező vikáriusát is összeverte. A püspökség nem ismeri el a kolostort, így az eretneknek számít.

Húsz évet kaphatnak

Corneliu Barladeanu kérni fogja a román ortodox egyház Szent Szinódusától, hogy a jövőben a pappá szentelés szigorúbb követelmények szerint történjen, s a felszentelési iratcsomó tartalmazza a papjelöltek pszichológiai tesztjét is.

Az ügyészség épületénél csütörtökön sok román hívő gyűlt össze a Reuters jelentése szerint, és azt kiabálták, hogy Corogeanu a papi ruhába öltözött Sátán, és hogy szégyent hozott a román egyházra.

A férfit és társait akár húsz év börtönre is ítélhetik, ha bűnösnek találják őket.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.