Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Összetörtek egy rendőrségi helikoptert

2004.06.29. 13:55
Még májusban, feltehetően a pilóta ügyetlensége miatt néhány méter magasságból földhöz csapódott egy több százmillió forint értékű rendőrségi helikopter. Senki nem sérült meg, de azt még vizsgálják, ki felelős a balesetért.
Feltehetőleg a pilóta hibája miatt összetört egy rendőrségi helikopter a Siófok-Kiliti repülőtéren még májusban, de az ügy csak most került nyilvánosságra.

#alt#
Az MD 500-as helikopter
A rendőrség kötelékébe tartozó egyik amerikai gyártmányú, MD 500-as helikopter vélhetőleg a pilóta gyakorlatlansága következtében néhány méter magasságból a földhöz csapódott.

A balesetet a bent ülők sérülés nélkül úszták meg, ám a több mint százmillió forint értékű helikopterben komoly anyagi kár keletkezett. A forgószárny ugyanis belevágott a farokrotorhoz vezető törzsbe és a rudazatba, emiatt több rotorlapát is megsérült.

A Légirendészet parancsnoka, aki a gépen ült, magára vállalta a balesetet, a hírügynökség azonban úgy tudja, a gépet valójában a Katonai Légügyi Hivatal egyik osztályvezetője vezette, aki egy korábban ellene indított büntetőeljárás miatt el volt tiltva a repüléstől.

Az ORFK Kommunikációs Igazgatóságán megerősítették a baleset tényét, de mint mondták, a vizsgálat még tart, s annak lezárásáig nem kívántak további részleteket közölni az ügyről.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.