Natália
-3 °C
7 °C

Lövöldözés egy német iskolában

2003.07.02. 11:20
Megsebesítette tanárát, majd magával is végzett egy diák Németországban. Az indítékról egyelőre semmit nem tudni.
A tizenhat éves diák Bajorországban, egy coburgi iskolában rántotta elő pisztolyát az osztályban, és megfenyegetett egy tanárt - közölte a BBC. Amikor egy másik tanár lépett az osztályba, hogy közbelépjen, a diák rálőtt. A golyó a tanárt a lábán sebesítette meg.

Végzett magával

A diák ezután önmaga ellen fordította fegyverét, és végzett magával. A diák kilétéről egyelőre nem adtak információt a hatóságok.

Az incidensben más tanuló nem sérült meg. A bajor rendőrség beszámolója szerint, jelenleg pszichológusok segítenek a gyerekeknek feldolgozni a történteket.

Waiblingban túszejtés

Német iskolában legutóbb fegyveres incidens tavaly októberben, a dél-németországi Waiblingenben volt. Akkor egy végzett diák, saját fegyverével négy diákot ejtett túszul szabad elvonulást, járművet és egymillió eurót követelve. Az esetben végóül senki sem sérült meg, estére a volt diák feladta magát.

Erfurtban 18 halott

Minden idők legvéresebb iskolai konfliktusa a német iskolákban tavaly áprilisban Erfurtban következett be, amikor egy ámokfutó, korábban kicsapott diák tizenhét embert, tanárokat és diákokat valamint egy rendőrt is megölt, majd főbe lőtte magát.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.