Natália
-3 °C
7 °C

Barátja segített anyja meggyilkolásában

2004.08.24. 11:52
Különös kegyetlenséggel gyilkolta meg édesanyját egy 16 éves mátranováki lány, akit tettében 20 éves barátja segített. Az egy hete eltűntnek hitt asszony meggyilkolásáról hétfőn tett beismerő vallomást a pár. A lány kapcsolata anyjával az apa halála után romlott meg.
Tizenhat éves lánya és annak barátja különös kegyetlenséggel ölte meg azt a mátranováki asszonyt, akinek eltűnését testvére jelezte a rendőrségnek; az őrizetben lévő fiatalok a gyilkosság után egy héttel beismerő vallomást tettek.

Megromlott a viszonya anyjával

A 16 éves mátranováki lány és 57 éves anyja korábbi jó kapcsolata az apa négy évvel ezelőtti halála után romlott meg. A jól tanuló, két nyelvet beszélő lányt édesanyja az utóbbi időben már rendszeresen verte kamaszos, lázadó életmódja miatt.

Ellentétben a sajtóban megjelent híresztelésekkel, a lány nem volt sátánista, és nem fogyasztott kábítószert sem, cáfolta a rendőrség a ma reggeli lapokba megjelent információkat.

Verték, megkéselték, fojtogatták

A 16 éves lányhoz augusztus elején költözött 20 éves, foglalkozás nélküli budapesti barátja, akivel a gyilkosságot elkövette.

A lány rábeszélésére anyja albérletbe adta a fiúnak az általuk már nem lakott lakótelepi lakásukat. A gyilkosság napján, augusztus 12-én a lakbérért ment az asszony.

Eddig még ismeretlen körülmények között a konyhában ülő nő nyakát lánya a karjába szorította, barátja pedig húsklopfolóval mért nagy erejű ütéseket fejére és homlokára, majd késsel szurkálták, végül egy vasaló zsinórjával fojtották meg.

A holttestet nem tudták elvinni a negyedik emeleti lakásból, ezért előbb ruhákkal takargatták le, hogy megakadályozzák a szagok elterjedését, majd leöntötték mésszel, hogy később könnyebben megszabadulhassanak a holttest maradványaitól.

A lány és barátja az emberölést követően elsőként az asszony bankkártyájáról vett le nagyobb összeget.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.