Mária
-7 °C
3 °C

Rakétákat akart kilőni az alfeléből

2003.09.04. 18:51
Inkontinenciát és impotenciát okozó súlyos égési sérüléseket szenvedett egy huszonhatéves ausztrál fiatalamber, aki kisebb tűzijátékhoz használt rakétákat dugott a fenekébe, hogy onnan lőjje ki őket.
Jackass-hatás

A dél-walesi hatóságok az eset miatt felhívták a figyelmet arra, hogy az MTV zenetelevízióban sugárzott Jackass sorozatban látott házi kaszkadőrmutatványok rendkívül veszélyesek lehetnek az avatatlan kísérletezőknek, írja a Sidney Morning Herald.

A Jackass című filmsorozat készítői rendhagyó mutatványokkal szórakoztatják a tévénézőket. Visszafogottabb műsoraikban bevásárló kocsival karamboloznak és bokorba borulnak, de gyakran szerepelnek az adásban az önsanyargatás különféle formái is. Előfordult, hogy a műsor sztárja, Steve-O combjához tűzte a herezacskóját egy irodai tűzőgéppel. A mutatványokban lényeges elem a fájdalom.

Ne próbáld ki otthon

A filmsorozat egyébként felhívja a figyelmet arra, hogy a látottakat senki se próbálja ki otthon. "A bemutatott trükköket profik hajtják végre, ezért se te, se az idióta barátaid ne próbálják utánozni őket" - szól a figyelmeztetés.

Rakétákat az égbe

Azt nem tudni pontosan, hogy a Jackass hatására követte-e el tettét a most pórul járt férfi, aki az alfeléből akarta az égbe lőni a rakétákat.

A rakéták azonban még az indulásnál felrobbantak, a férfinak eltört a medencéje, szétroncsolódott a bélrendszere és égési sérüléseket is szenvedett.

Az orvosok egyelőre még nem tuják, meg tudják-e menteni a fiatalember nemi szervét, és el tudják-e majd érni, hogy ne kelljen élete végéig katétert használnia. "Még nem láttam ilyet. Mint egy háborús sebesült" - nyilatkozta a műtéteket végző orvos a Heraldnak.

Az orvos elmondta, a férfi valószínűleg állhatott, amikor meggyújtotta a kanócot, de aztán elbotlott, fenékre esett, és ez okozta a vesztét.

Már volt ilyen

Tavaly ősszel egyébként már szenvedett súlyos égési sérüléseket egy 15 éves amerikai fiú, aki megpróbált utánozni egy, a Jackass showjában bemutatottakhoz kísértetiesen hasonlító trükköt. A fiú mutatványát videóra akarták rögzíteni, hogy aztán értékesítsék.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!