Judit
3 °C
6 °C

Felháborodtak a nők a nemi erőszakkal vádolt férfiak perén

2004.09.29. 20:41
Új-Zélandról érkezett a brit bíróság a Pitcairn-szigetekre, hogy megindítsa azt a pert, amiben hét férfit - a felnőtt férfi lakosság egyharmadát - vádolják fiatalkorúak ellen elkövetett nemi erőszakkal. Az eljárás ellen a női lakosok is tiltakoznak, szerintük ez régóta hagyomány a csendes-óceáni koronagyarmaton.
Több pitcairn-szigeteki nőt felháborít az a per, ami a mintegy ötven fős populációval rendelkező mini szigeten folyik hét férfi ellen, akiket szexuális visszaéléssel, többek között nemi erőszakkal vádolnak, írja a BBC.

A brit koronához tartozó szigetállam felnőtt férfi lakosságának harmadát, köztük a sziget kormányzóját kiskorú lányok megrontásával vádolják, a szigetlakók viszont azt állítják, a fiatalkorúakkal folytatott szex náluk hagyomány.

A vádlottak között van egyébként a sziget első embere is, Steve Christian és fia, Randy is. A magukat ártatlannak valló férfiakon kívül nőrokonaik, sőt a sértettek szüleinek egy része is ugyanezt gondolja. A nők azt állítják, ezek a tettek konszenzuson alapultak.

Lázadók népe

Az Új-Zélandról a szigetre érkezett brit ügyészésg hasonlóan a lakosság nagyobb részéhez, elismeri, hogy megrögzült gyakorlat a fiatalkorúakkal folytatott szexuális viszony a szigeteken.

A jelenleg ötvenfős lakossággal rendelkező szigetet 1789-ben fedezte fel a hírhedt Bounty nevű hajó legénysége, és mivel féltek, hogy otthon elítélik őket, néhány polinéz rabszolgával együtt erre a lakatlan szigetre költöztek.

A brit korona hamarosan az első Csendes-óceáni gyarmataként tekintett a Pitcairn-szigetekre. Ezt egyébként a lakosság ma sem ismeri el, és erre hivatkozva utasítja el, hogy a brit bíróság ítéljen egy náluk réginek számító hagyományról.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!