Ambrus
-7 °C
3 °C

Kecsegéző horgászokat zártak karanténba Romániában

2005.10.11. 17:30
Egy tucat magyar horgász tartózkodik a romániai Tulcea megyében, ahol már csak egy település van vesztegzár alatt.

Túlreagálta a madárinfluenza-veszélyt a román mezőgazdasági minisztérium, ennek esett áldozatul a négy sporthorgász, akik karanténba kerültek Kelet-Romániában. A térségben még egy tucat magyar pecázik, tudta meg az Index a bukaresti magyar főkonzultól, Hodicska Tibortól.

A konzul elmondta, hogy a madárinfluenza kezelésével két román minisztérium is foglalkozott, és az agrártárca karanténintézkedést vezetett be több településen emberre is. Már csak egy település van Romániában teljes vesztegzár alatt. Bővebben a madárinfluenza-helyzetről >>

A végül visszavont, emberre érvényes karanténrendelet még akkor is 8 napig fenntartota volna a vesztegzárat, ha a még el nem végzett madárinfluenza-vizsgálatok negatívnak bizonyulnak.

Kecsegékre mennek a magyarok

A négy magyar horgászt a kelet-romániai Tulcea megyében található Chiliavechében zárták karanténba, nem hagyhatták el a települést. A Duna-delta határvidékén határőrök teljesítenek szolgálatot, akik a horgászást is megtiltották a magyaroknak.

Hétfőn a magyarok maguk jelentkeztek telefonon a konzulátuson, mert egyiküknek gyógyszerre volt szüksége. Magyarországon a hozzátartozók a külügyminisztériumon keresztül küldték volna ki az orvosságot, amelyet a bukaresti magyar nagykövetség továbbított volna a rászorulónak, de erre már nincs szükség.

Magyarok a Duna-deltában rendszeresen horgásznak, most ráadásul kecsegeszezon van, a konzulátus egy tucat magyarról tud, akik a térségben tartózkodnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.