Miklós
-7 °C
2 °C

Kisujjprotézis exjakuzáknak

2004.11.15. 15:21
Szilikonból készít műujjakat egy japán nő azoknak a japán maffiozóknak, akik a bűnbánat jeleként levágják kisujjukat. A protézis segítségével a volt jakuzák könnyebben illeszkedhetnek be a társadalomba, ezért a japán rendőrség kitünettte a kisiparost.
A jakuza, a retteget japán maffia tagjai számára készít kisujj-protéziseket szilikonból oszakai műhelyében Fukusima Jukako.

A japán maffia véres szertartásainak egyike ugyanis, hogy tagjai, ha hibáztak, a bűnbánat jeleként a főnök szeme láttára levágják kisujjukat. A hiányzó kisujj azonban egy életre megbélyegzi őket.

Fukusima már vagy ötszáz volt maffiózónak készített kisujjat, amivel elősegíti a bűnözők társadalmi beilleszkedését. Ezért a múlt héten az oszakai rendőrség díjjal jutalmazta a nőt.

Kínálata egyre bővül: lehet kapni nyáriasan lebarnult és téliesen sápadt protéziseket, sőt, görbéket is azoknak, akik társadalmi felemelkedésük jelképeként golfozni akarnak, s szeretnék elkerülni, hogy műujjuk elálljon az ütőtől.

Gyűrűs ujj a házasság előtt

Egy mesterséges ujjpercért átszámítva 1100 eurót kér az asszony - ebből az egykori Jakuza-tagoknak árengedményt ad -, s az árban már benne foglaltatnak a ráncocskák, a bőrön áttetsző erek és az esetleges pigmentfoltok is. Legalább három alkalommal kell próbálni, mire elkészül a tökéletesen illeszkedő ujjperc.

A négy gyermekes férjes asszony azonban csak a volt maffiózókból nem tud megélni. Ezért ujjakat, kezeket, kebleket, füleket, orrokat és arcokat is készít olyanok részére, akik baleset, vagy betegség következtében valamilyen módon eltorzultak.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!