Ambrus
-7 °C
3 °C

Elővették Pándy aktáját a belga hatóságok

2003.12.12. 10:07
Újra megnyitottak Pándy András, a magyar származású töbszörös gyilkos aktáját a belga hatóságok, miután a volt lelkész szomszédja elárulta, Pándy az ő ciszternájába is tüntettett el holttesteket. Egy belga lap pedig arról számolt be, Pándy szervkereskedelemmel is foglalkozott.
A belga hatóságok újra megnyitották Pándy Andrásnak, a többszörös gyilkosságért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt magyar származású segédlelkésznek a dossziéját - írták a pénteki belga lapok.

Nem sikerült azonosítani a talált csontokat

A két feleségét és négy gyerekét meggyilkoló, majd a holttesteket feldaraboló Pándyt 2002 márciusában életfogytiglani börtönre, bűntársát, Ágnes lányát pedig 21 évi börtönre ítélte Belgiumban egy esküdtszék.

Pándy András soha nem ismerte el a gyilkosságokat, közvetlen tárgyi bizonyíték vagy holttest nem került elő, azt a néhány csontdarabot, amelyet egyik házában találtak, nem sikerült azonosítani.

Szomszédjánál tüntette el áldozatait?

Ám nemrégiben - mint a La Derniere Heure című belga lap írta pénteki számában - vallomást tett egy szomszéd, azt állítva, hogy a Belgiumban élő, magyar származású férfi időnként átjött az ő kertjébe, s ott egy ciszternába dobva tüntetett el holttesteket.

A nyomozók egyelőre ennek a szomszédnak a vallomását vizsgálják abból a szempontból, hogy elég hihető-e, azaz érdemes-e elkezdeni egy újabb aprólékos és költséges vizsgálatot az esetleges emberi maradványok felkutatására.

Szervkereskedelem gyanúja merült föl

Ráadásul Pándyt már elítélték, a lehetséges leghosszabb büntetést kapta, s ugyanabban az ügyben még egyszer nem lehet újra bíróság elé állítani.

A Le Soir viszont olyan értesülést közölt, hogy egyes híresztelések szerint a magyar férfi szervkereskedelemmel is foglalkozott: ez viszont már új vádpont lenne, amely - ha bebizonyosodik - újból bíróság elé hozhatná az ügyet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.