Rendőrökre támadt egy harmincfős csoport Hevesen

2009.02.07. 18:29
Botokkal, szerszámokkal támadták az intézkedni érkező rendőröket.

Rendőrökre támadt egy húsz-harminc fős csoport szombaton Heves városban - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

A rendőrjárőr azért ment a helyszínre, mert telefonon bejelentés érkezett a helyi kapitányságra, miszerint a Dankó Pista utcában tömegverekedés zajlik. A tömeg akkor állta körbe az autót, amikor az a helyszínre érkezett; az emberek egy néhány nappal korábbi intézkedés miatt vonták kérdőre az autóban ülő rendőröket, amikor a járőrök egy körözött személyt kerestek.

A támadók botokkal és kerti szerszámokkal felszerelve körbevették a rendőrautót, életveszélyesen megfenyegették a bent ülő rendőröket, öklükkel verték az autót, illetve lapáttal hadonásztak a jármű körül - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrök segítséget kértek, majd kiérkező kollégáik közreműködésével elfogták a támadásban közvetlenül résztvevőket.

Az ügyben 9 támadó ellen indult eljárás, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak miatt; közülük 8 személyt őrizetbe vettek - tette hozzá Soltész Bálint. A kilencedik támadót, egy idős asszonyt, egészségi állapota miatt nem vették őrizetbe. Ugyanakkor rendőrkézre került az elkövetők által sérelmezett rendőri akció során keresett férfi is. Ellene letöltendő börtönbüntetés miatt volt érvényben elfogatóparancs.

A gyanúsítottak ellen az eljárást a Heves Megyei Nyomozó Ügyészég fogja lefolytatni.

Heves közbiztonságának megerősítése érdekében a város rendőrkapitánya - a rendőrségi törvényben biztosított jogkörénél fogva, fokozott rendőri ellenőrzést rendelt el a területen - mondta Soltész Bálint.