A szerb lapok nem tudnak Sesumék bosszújáról

2009.02.09. 12:27
Mila és Steva Sesum, a megtámadott kézilabdás szülei vasárnap Magyarországra utaztak, de nem vittek magukkal fegyvereseket.

Zarko Sesum szülei, amint értesültek fiúk megtámadásáról, azonnal, még vasárnap Magyarországra utaztak, írják a hétfői szerb lapok. Arról azonban nem tudnak, hogy Sesum apja, Steva a román sajtóban megjelent híreknek megfelelően háromszáz fegyverest toborzott volna, hogy bosszút álljon fia támadóin.

A belgrádi tudósítások bőségesek, de hangjuk visszafogott, tárgyszerű, és visszatérő elemük az, hogy a szerb sportoló nincs életveszélyben, és várhatóan pár hónap alatt felépül.

A Vecernje Novostinak és a Blicnek sikerült megszólaltatnia Marko Vujint, Sesum csapattársát, aki elmondta, hogy Nikola Eklemoviccal, a veszprém szerb származású sztárjával a tragikusan végződött szombat esti ünneplésnek csak az első részén voltak jelen. Amikor az étteremből, ahol Ivancsik Gergely kisfiának születését ünnepelték, a többiek tovább mentek a Skorpió nevű bárba, ők haza indultak.

Vujint, aki három éve szomszédja és legjobb barátja volt a vasárnap hajnalban megölt Marian Cozmának, Cozma barátnője értesítette a történtekről.

A szerb sajtó arról nem ír, hogy kik voltak a kézilabdázók támadói, a beszámolók név nélkül "magyar huligánokról" tesznek csak említést. A Vajdaság Ma magyar nyelvű hírportál összefoglalója ebben is veszélyt vél felfedezni. Mint írja, "ezek után nem kell majd csodálkozni azon, ha a következő napokban a vajdasági magyarnak az arcába vágják, hogy lám, ilyenek vagytok, ti magyarok".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport