Tényleges életfogytiglant kapott a várdai rém

2009.02.10. 14:33
A 41 éves férfi három idős embert gyilkolt meg brutálisan 2007 nyarán. Egyik áldozatára szódásüveggel támadt.

Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla a "várdai rémként" ismertté vált Pápics Ferencet, amiért 2007 augusztusban és szeptemberben brutálisan megölt három idős embert Somogyjádon és Várdán.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Somogy Megyei Bíróság korábbi határozatát, és a 41 éves Pápics Ferencet nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölésben találta bűnösnek.

A bíró indoklása szerint mivel a férfi tetteit emberi mivoltából kivetkőzve, három védtelen idős ember sérelmére követte el, a "társadalom védelmében" szükséges volt kizárni őt a feltételes szabadlábra helyezés kedvezményéből.

Pápics Ferenc 2007. augusztus 21-én Somogyjádon szódásüveggel vert agyon egy 85 éves asszonyt, egy hónappal később pedig Várdán hasonló kegyetlenséggel végzett korábbi munkaadóival, egy házaspár 66 éves nő- és 70 éves férfitagjával.

Somogyjádi áldozatára azért támadt rá, mert rajtakapta, amikor a kamrájában élelmiszer után kutatott. A várdai asszonyt egy acélcsővel verte halálra, mert attól tartott, felfedezi, hogy a telkükön álló melléképületben húzta meg magát. Ezt követően kisebb értékek után kutatott a házban, ahol megborotválkozott, megfürdött, evett, és még a helyszínen volt, amikor a második áldozat férje hazaért. Őt sodrófával és baltanyéllel ütötte agyon.

A vádlottat röviddel a várdai gyilkosság után elfogták a rendőrök.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport