Gyorshajtó rendőrökről került ki film az internetre

2009.02.12. 17:58 Módosítva: 2009.02.13. 09:56
A felvételen látható, hogy a KVZ-170 forgalmi rendszámú rendőrautó 170 kilométeres sebességgel hajt ott, ahol legfeljebb 90-nel lehetne.

Megkülönböztető jelzés nélkül, 170 kilométeres sebességgel hajtó rendőrautóról tett fel felvételt a Youtube videómegosztóra egy autós. A felvételen látszik a rendőrautó, kiolvasható a forgalmi rendszáma, valamint látható annak az autónak a kilométerórája, amiből a felévteleket készítették.


Az esetet az 57-es főúton rögzítették. Az ügyben a Baranya Megyei Rendőr-főkapitány vizsgálatot rendelt el. Kivizsgálják, hogy mikor, hol történt a gyorshajtás - ha történt ilyen - és kik ültek az autóban. A felvételeket informatikusokkal elemzik, azt is megnézik, hogy egyátalán eredeti-e.

"Ez egy olyan videofelvétel ami a neten található, ezekből tényszerű, tárgyszerű következtetéseket lehet levonni. A készítés körülményeit nem ismerjük, sok minden kell tisztázni, hogy tényleges-e a helyszín, az időpont, ugye ezeket feliratozták, és ugye az is, hogy zenei aláfestés van, egy vidám zene, ez nyilván azért a valóságot valamelyes megváltoztatta, hiszen ott azért a környezeti zajokat nem lehet kivenni" - mondta el a Független Hírügynökségnek Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.