Magát herélte ki a szabadkai férfi

2009.02.20. 00:57 Módosítva: 2009.02.20. 01:02
Nem bűncselekmény történt, ahogy a magyar nemzetiségű áldozat korábban állította. P. Károly saját magát kasztrálta egy borotvapengével.

Önmagát herélte ki az az oromi férfi, aki azt állította, hogy mások csonkították meg Szabadkán - tájékoztatta a nyilvánosságot péntek este a szabadkai rendőrfőnök.

Az Észak-Bácskában nagy visszhangot keltett esetről Borivoje Mucalj elmondta: a nyomozás kiderítette, hogy a 43 éves P. Károly kedden délután saját házának udvarán, egy istállóban pengével felvágta herezacskóját, és kivette heréit. Később, a kihallgatás során régóta fennálló egészségi problémáival magyarázta tettét.

Miután az öncsonkítás következtében erősen vérezni kezdett, elmondta feleségének, hogy mit tett. A feleség kórházba vitte, ahol a férfi feljelentést tett. P. Károly az esetet úgy állított be, hogy Szabadkán este nyolc óra tájban négyen megállították, 50 eurót követeltek tőle, majd miután azt a választ kapták, hogy nincs pénze, megfosztották heréitől.

Borivoje Mucalj szerint P. Károly ellen feljelentést tesz a rendőrség a hatóságok megtévesztése címén.

Az eset kapcsán Sasa Vucinic szabadkai polgármester kijelentette, hogy a városban az erőszakos bűncselekmények száma tűrhetetlenül megnőtt, ezért csütörtökön sürgősen tanácskozásra hívta össze a körzeti bíróság, a rendőrség és más, a közbiztonságért felelős szervek képviselőit. A tanácskozás résztvevői megállapodtak abban, hogy az elharapózott erőszak miatt a szabadkai rendőrségen belül "intervenciós osztály" alakul. Arra jutottak, hogy szükség van a városban hét végi bírói ügyeletre, illetve a belvárosban térfigyelő kamerákat kell elhelyezni.