Anyja kezei között halt meg a tatárszentgyörgyi kisfiú

2009.02.25. 22:39
Egy durranást követően gyulladt ki a Tatárszentgyörgyön megtámadott roma család háza. A család kirohant az udvarra, ekkor újabb durranás hallatszott, amitől még nagyobb lángra kapott a ház. A kisfiú anyja kezei között vesztette életét.

Anyja karjai között halt meg az ötéves Csorba Róbert hétfőn hajnalban, miután ismeretlenek közelről hátbalőtték. Ezt maga az édesanya mesélte el az MTV Este című műsorában.

Az MTV weboldalán már a műsor előtt közölt felvételen az anya elmondta, hogy egy nagy durranásra ébredtek hajnalban, ami után lángra kapott a ház. Elmondása szerint ekkor férjével és a két nagyobbik gyerekkel kiszaladtak a házból, ahová ez után valamit ismét bedobtak, mert újabb durranás hangzott, és még nagyobb tűz keletkezett.

"Én itt álltam a sarkon (...) és kérdeztem, hogy hol van a férjem és a fiam, azt mondták nem látták" - mesélte a kiégett ház egyik szobájában állva. Később férjét a hóban, hason fekve találta meg, de emiatt nem látta, hogy vannak rajta lövésnyomok.

Ekkor visszaszaladt az égő házba a fiáért, de apósa visszahúzta, egy másik rokona pedig kiabált neki, hogy megtalálta. Anyja a kezébe vette és átszaladt vele a közeli ismerősökhöz. Mire a mentők kiértek, a kisfiú is meghalt.

A hétfő hajnali támadásban Róbert édesapja, a 27 éves Csorba Róbert is életét vesztette. A támadás során két másik kisgyermek is megsérült, őket a fővárosi Heim Pál, illetve a hozzá tartozó Madarász utcai klinikára szállították a mentők.