Fegyőr csempészhetett mobilt Zuschlag cellájába

2009.03.02. 10:37
Egy fegyőrt gyanúsít a Szegedi Katonai Ügyészség azzal, hogy mobiltelefonokat csempészett be a kecskeméti börtönbe. Az egyik készüléket abban a cellában találták be, melyben Zuschlag Jánost tartják fogva két társával együtt - közölte Virág Tibor ügyészségi szóvivő.

Az eljárásában, amely egy fogvatartott jelzése alapján indult, azzal gyanúsítják a fegyőrt, hogy összesen öt telefont csempészet be a börtönbe - mondta Virág Tibor ügyészségi szóvivő. Mivel két esetben úgy tűnik, hogy pénzt is kapott érte, az egy-két héten belül lezáruló eljárásban lehetséges, hogy hivatali kötelességszegés mellett, vesztegetés miatt is vádat emelnek a fegyőr ellen - közölte a szóvivő.

Az állásából felfüggesztett fegyőr panasszal élt a gyanúsítás ellen, ezért az ügy iratait felterjesztették a Legfőbb Ügyészséghez - mondta Virág Tibor, aki az ügy részleteiről a nyomozás érdekében további információkat nem adott.

Zuschlag János egykori MSZP-s országgyűlési képviselőt különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalással vádolják. 2007. szeptember 21-e óta előzetes letartóztatásban van. A per, melyben vele együtt még tizenhat személyt vádolnak különböző bűncselekményekkel 2008. október 8-án kezdődött el a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

Német Zsolt ügyész a tárgyaláson indítványozta a Zuschlag János cellájában lefoglalt mobil beszerzését, valamint azt, hogy ellenőrizzék híváslistáját. Utóbbi alapján meg lehet ugyanis bizonyosodni arról, hogy Zuschlag a vádlott-társakkal, tanúkkal folytatott-e beszélgetéseket