Lövöldözés Koppenhágában

2009.03.02. 08:04 Módosítva: 2009.03.02. 08:08
Egy ember meghalt, hárman megsebesültek hétfő reggel a dán fővárosban, amikor fegyveresek rájuk lőttek egy kávézó előtt - közölte a dán rendőrség. A rendőrségi szóvivő közlése szerint a lövöldözés bandák közötti leszámolás volt.

Négy embert kellett kórházba szállítani, amikor fegyveresek rájuk lőttek egy koppenhágai kávézó előtt - mondta el egy rendőrnyomozó a Politiken című dán weboldalnak nyilatkozva. Egyikük a kórházba szállítás után meghalt.

A sebesültek állapotáról még korai lenne nyilatkozni - közölte Tommy Keil. A rendőrségi szóvivő közlése szerinte az eset bandák közötti leszámolás volt. Az utóbbi hónapokban egyre jobban eldurvult a Hell's Angels (Pokol Angyalai) nevű motorosbanda, és bevándorlók, vagyok azok leszármazottjai közötti "bandaháború" a dán fővárosban.

Pénteken egy iraki származású férfit lőttek agyon, azt követően, hogy egy dán életveszélyes állapotba került, miután három férfi rálőtt. Az elmúlt hét hónapban több mint hatvan lövöldözés történt az amúgy nyugodtnak számító dán fővárosban. Ezek fele biztosan a bandaháború számláját terheli.