Erőre kapott az influenzajárvány

2009.03.06. 10:57 Módosítva: 2009.03.06. 10:59
Koránt sincs még vége az idei tél influenzás időszakának, több megyéből is a megbetegedések számának megugrásáról érkeztek hírek.

Átmenetileg csökkent csak az influenzajárvány intenzitása, az utóbbi napokban ismélt megugrott a megbetegedések száma.

Somogy a legfertőzöttebb megyék között van, az influenzajárvány elérte a magas intenzitás mértékét, írta pénteken a Somogyi Hírlap.

Egy hét alatt két és félszeresére emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a megyében - százezer lakosra immár 1033 megbetegedés jut -, ezzel Vas mellett vezeti a járványos megbetegedések listáját.

Az ország többi részéhez képest e két megyében kiugróan magas a járványszint. A betegek harmada 15 éven aluli, 42 százaléka 15-34 év közötti fiatal, olvasható a megyei napilapban.

Meghosszabbították a február 13-án elrendelt teljes látogatási tilalmat a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban. Az elmúlt hétekben tapasztalt stagnálás után, ugyanis a múlt héten ismét nőtt az influenzás megbetegedések száma - írja a lap.

Dr. Balogh Irén regionális tisztiorvos azt mondta a lapnak, hogy a legtöbb beteg a nyíregyházi, az ibrányi, a nagyhalászi, a nagykállói és a tiszavasvári kistérségi intézetek területén fordult orvoshoz. Az influenzások számának növekedése, a járványos időszak elhúzódó jellegére utal.