Négy emberrel végzett a féltékeny ámokfutó

2009.03.08. 11:42 Módosítva: 2009.03.08. 11:45
Egy morvaországi vendéglőben épp családi ünnepség zajlott, amikor berontott egy 24 éves férfi, és gyilkolni kezdett. Végzett volt barátnőjével, annak apjával és anyjával, illetve lelőtte a lány új barátját is.

Négy személyt ölt meg vasárnapra virradóra egy ámokfutó Észak-Morvaországban, majd pedig saját maga ellen fordította fegyverét, és életveszélyes sérüléssel kórházban fekszik. A tragédia a cseh-lengyel határon fekvő Karviná városhoz közeli Petrvadl településen történt.

A helyi vendéglőben családi ünnepség zajlott, amikor fél 2 körül egy 24 éves fiatalember rontott be a terembe. Azonnal lövöldözni kezdett, s a helyszínen agyonlőtte volt barátnőjét, annak apját és anyját, valamint egy másik férfit, aki az előbbiekkel egy asztalnál ült. Valószínű, hogy a lány új barátjáról volt szó. Mind a négy személy azonnal életét vesztette.

Az idegen állampolgárságú férfi azután saját maga ellen fordította pisztolyát, de a lövés nem volt halálos. A gyilkost életveszélyes állapotban kórházba szállították. A gyilkosság indítóoka egyelőre ismeretlen, de valószínű, hogy szerelmi csalódás áll a háttérben.