Apasági vita miatt tűnt el az öthetes csecsemő?

2009.03.08. 19:59
Szombat este lezárták a pénteken dél körül, Tiszabőről eltűnt öthetes kisbaba keresését, a nyomozást kamerafelvételek és csecsemőellátással foglalkozó intézmények ellenőrzésével folytatják. Tudósítónk beszélt több tiszabői lakossal, akik azt mesélték, hogy apasági vita alakult ki, az eltűnt kislányon DNS-tesztet akartak végezni, de pont a vizsgálat előtt tűnt el.

Eltűnt egy öthetes csecsemő péntek dél körül Tiszabőről. Az édesanya azt mondta, hogy csak rövid időre hagyta magára a gyereket családi házuk egyik szobájában, és mire visszatért, a kislány eltűnt.

A rendőrség nagy erőkkel kezdett nyomozni M. Kiara Dzsenifer után, körözést adtak ki, és tanúkat hallgattak ki. Átvizsgálták a ház környékét, a falu elhagyott részeit, a kereséshez szombaton csatlakoztak a speciális kutyás és vízi mentők, illetve sok civil.

A kutatás szombat este befejeződött, miután nem bukkantak a gyerek nyomaira. A rendőrség a környék benzinkútjai kamerafelvételeinek, illetve olyan intézmények ellenőrzésével folytatja a nyomozást, ahol csecsemők ellátásával foglalkoznak.

M. Kiara Dzsenifer 49 centiméter és 3 kilogramm 20 dekagramm súlyú csecsemő. Arcán egy piros folt van. Eltűnésekor rózsaszín ruhát és bézs színű tipegőt viselt.

Az Index helyszíni tudósítója több tiszabői lakossal beszélt, akik azt mesélték, hogy az édesanya több kapcsolatot tartott fenn férfiakkal. Elmondták, hogy a gyerek Tiszabőn élő édesapja mellett szoros kapcsolatban volt egy Heves faluban élő férfival, aki a tiszabői férfi gyanúja szerint a gyermek valódi édesapja lehet.

Ennek tisztázására állítólag DNS-tesztet akartak végezni, a vizsgálat időpontja péntek délutánra volt kitűzve, a csecsemő azonban közvetlenül ezelőtt tűnt el. Tudósítónk megpróbálta megkérdezni az illetékes orvost, aki orvosi titoktartásra hivatkozva nem válaszolhatott arra a kérdésére, hogy valóban DNS-tesztet akartak-e végezni a gyereken.

A Tiszabőn hallott információkat kérdésünkre Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem tudta megerősíteni. Elmondta, hogy az ügyben már meghallgatták a családtagokat és a közvetlen hozzátartozókat, köztük a Tiszabőn élő édesapát. A szóvivő további részleteket a nyomozásról hétfőre ígért.