Baltával agyoncsapták, és az emésztőgödörbe dobták

2009.03.08. 12:19
Egy 50 éves baktalórántházi férfi az ivóból hazafelé betért két ismerőséhez, összekapott velük, mire azok puszta kézzel és egy baltával agyonverték, majd a holttestet elrejtették a használaton kívüli, letakart emésztőgödörben.

Részben beismerő vallomást tett az a 39 és egy 43 éves férfi, akiket emberölés gyanújával tartóztattak le a rendőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Baktalórántházán. A két férfit azután vették őrizetbe, amikor szombaton a házukhoz tartozó, használaton kívüli, emésztőgödörben egy holtestet találtak.

A halott az az 50 éves helybeli férfi volt, akit a rendőrség február 27-ei eltűnése óta keresett, testét a Miskolci Speciális mentők emeltek ki az aknából, mondta Fülöp Gergely. A megyei rendőrség szóvivője.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a későbbi áldozat február 26-án este együtt indult haza a kocsmából a fiatalabb gyanúsítottal. Betértek abba a házba, ahol utóbbi együtt lakott a másik gyanúsítottal, aki már korábban hazaért az ivóból. Szóváltásba keveredtek, az 50 éves férfit két támadója puszta kézzel és egy baltával agyonverte, majd a holttestet elrejtették a használaton kívüli, letakart emésztőgödörben.