Kisebb enyhülés jön március 15-én

2009.03.10. 14:09 Módosítva: 2009.03.10. 14:20
Kedden délután 2 óra körül jég esett Újpesten, majd kisütött a nap. Ilyen változékony időnk lesz, 10 fok körüli hőmérséklettel.

Folytatódik a változékony időjárás a következő napokban, felhős és napos időszakok követik egymást, mondta az Index kérdésére Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese.

Szerdán felhős ég lesz a jellemző. Eső, zápor bárhol, hózápor a hegyekben lehet, de nem lesz jelentős mennyiségű csapadék. Csütörtökön kicsit több napsütés valószínű, majd pénteken helyenként sok, akár 5 mm-nél is több eső eshet.

Szombaton és vasárnap eleinte kevés lesz a felhő, majd délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és kisebb eső, zápor bárhol kialakulhat.

A héten a nappali hőmérséklet általában 10 fok alatt marad, csak délen lehet 11-12 fok. A hét második felében az ország nagy részén megjelennek a hajnali fagyok, de a leghidegebb területeken sem lesz hidegebb -4 foknál.

A nemzeti ünnepen jöhet egy kisebb felmelegedés, de a 14 fokot sehol sem haladja meg a hőmérséklet. Az enyhülés pontos mértékét most még nagyon nehéz pontosan megmondani - tette hozzá Vadász Vilmos.

A jövő hét elején marad az átlagosnál néhány fokkal hidegebb idő.