Tizenegy emberrel végzett egy ámokfutó

2009.03.11. 06:28 Módosítva: 2009.03.11. 13:01
Anyjára rágyújtotta a házat, majd kilenc embert lelőtt, végül önmaga ellen fordította a fegyvert egy ámokfutó, helyi idő szerint kedden az Egyesült Államokban két alabamai kisvárosban.

Legalább négy helyszínen nyitott tüzet Alabama délkeleti csücskében egy férfi kedden. A kinstoni születésű Michael McLendon indítékairól nem lehet tudni semmit, a jelek egyelőre arra utalnak, hogy részben találomra választotta ki áldozatait.

Az ámokfutás Samsonban, egy kétezer lelkes településen kezdődött azzal, hogy a férfi lelőtte a saját édesanyját, a legutóbbi hírek szerint a barátnőjét is, majd a kutyáikat, és felgyújtotta a házat, ahol anyjával élt, jelentette az Associated Press. A házban a rendőrök megtalálták a két nő holttestét.

McLendon késő délután elment rokonai házába és ott is lövöldözni kezdett: négy felnőttet - nagyapját, nagyanyját, nagybátyját és nagynénjét - és egy gyereket ölt meg, Az áldozatok közt van állítólag a helyi rendőrfőnök felesége és 18 hónapos kislánya is.

000T TRWas2215766

A férfi ezután a két szomszédos házba is átment, ahol egy-egy felnőttel végzett, egy gyereket pedig megsebesített. Áldozatai mind a verandán üldögéltek, írják a hírügynökségi jelentések.

A gyilkos ezután autóba ült, és az 52-es úton rendőrökkel a nyomában elindult a Samsontól 20 kilométerre, Florida állam határán fekvő Geneva felé. Útközben hétszer rálőtt egy rendőrautóra, a szétlőtt szélvédő szilánkjai könnyebben megsebesítettek egy rendőrt. Két másik embert is megölt, egyiküket egy áruháznál, és egy nőt, amint kilépett egy benzinkút üzletéből.

000T TRWas2215787

Az ámokfutás egy genevai fémmegmunkáló üzemben ért véget, a férfi állítólag itt, a Reliable Metal nevű cégnél dolgozott.

A férfi a gyárban is lövöldözött, áldozatokról, sebesültekről innen egyelőre nincs információ, a hírek szerint egy rendőrre is rálőtt, akit golyóálló mellénye mentett meg a haláltól. A férfit üldöző rendőrök végül holtan találták az üzem területén, az ámokfutó öngyilkos lett.