Elgázolt egy vonat két fiatalt Pátrohán

2009.03.11. 09:10 Módosítva: 2009.03.11. 09:22
A vasútállomásra befutó személyvonat alá került egy fiú és egy lány, életveszélyes állapotban vitte őket kórházba a mentőhelikopter.

Elgázolt a vonat két fiatalt – egy 17 éves lányt és egy 18 esztendős fiút – szerda reggel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pátrohán. A súlyos baleset negyed nyolc körül történt a település vasútállomásán, mondta el Fedor Rita hadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

vonatgazolas

A Nyíregyháza felől érkező személyvonat rendszerint a negyedik vágányra szokott érkezni, de most a harmadikra futott be, és elgázolta a negyedik vágányhoz igyekvő két tinédzsert.

A harmadik vágányon átkelő két fiatal életveszélyes sérüléseket szenvedett. A baleset helyszínére két mentőhelikopter és több mentőautó is érkezett, információink szerint a nyíregyházi kórházba vitték a súlyos sérülteket.

A balesetért a vasúttársaságot nem terheli felelősség, mert a pátrohai állomáson hangosbemondón keresztül tájékoztatták az utasokat, hogy a Debrecenből Záhonyba tartó vonat a harmadik vágányra érkezik - közölte Kalavecz Imre, a MÁV Zrt. szóvivője. Az úgynevezett középállomásokon, mint a pátrohain is, nincs kijelölt vágány, ahová adott szerelvények mindig beérkezhetnének. A kisebb állomásokon a forgalmi helyzettől függően dől el, hogy melyik vágányra érkeznek a szerelvények. Erről természetesen időben értesítik az utasokat, akiknek a kijelölt helyen kell megközelíteni a szerelvényeket, és a kijelölt helyeken kell várakozniuk a biztonságuk érdekében -tette hozzá Kalavecz Imre.