Egymásnak ugrasztották az értelmi fogyatékosokat

2009.03.12. 17:23
Egy értelmi fogyatékosokkal foglalkozó texasi intézetben éveken keresztül arra kényszerítették a lakókat, hogy egymással harcoljanak. A verekedésekről videók is készültek, amelyek most a rendőrség birtokába jutottak.

Elbocsátották állásából Texasban egy értelmi fogyatékosokkal foglalkozó intézet hét alkalmazottját, akik a hatóságok szerint egyfajta „harcosok klubját" hoztak létre. Többször is arra kényszerítették az otthon lakóit, hogy lökdössék és üssék meg egymást, írja a Telegraph.

A rendőrség akkor értesült a történtekről, amikor egy szolgálaton kívüli tisztnek eljuttattak egy mobiltelefont, amelyen a Corpus Christi-ben történt verekedésekről készített videókat találtak. „Egészen megdöbbentő, hogy valakik ilyesmire vetemednek" - mondta Tim Wilson rendőrkapitány. „Harminc éve dolgozom a rendőrségnél, de még soha nem láttam ehhez hasonlót."

A felvételek közül néhányat még 2007-ben készítettek, ezeken az intézmény értelmi fogyatékos lakói harcolnak egymással, miközben az alkalmazottak a háttérből figyelnek. A videókon hét jelenlegi és négy korábbi alkalmazott látható.