Két pénisszel született egy orosz baba

2009.03.12. 13:56 Módosítva: 2009.03.12. 14:01
Két pénisszal született egy baba Oroszországban, akinek az orvosok több órás műtéttel alakítottak ki egyetlen nemiszervet. Moszkvai orvosai szerint teljesen normális életet élhet majd, gyerekei is lehetnek.

Több órás műtéttel segítettek egy kisbabán Oroszországban, aki két pénisszel született, írja a Telegraph. A kicsinek a hasfalát is ki kellett alakítani.

A terhesség egyébként teljesen komplikációmentes volt, az orvosok semmilyen problémát nem észleltek az édesanyánál. A babát születése után azonnal moszkvai specialistákhoz szállították.

"Bonyolult műtét volt. A két péniszből egyet kellett kialakítanunk" - nyilatkozta a a több órás műtétben közreműködő egyik orvos. Hozzátette, hogy közben a hasfallal és a húgyhólyaggal is foglalkozniuk kellett. "Amikor a kollégák segítséget kértek, azonnal igent mondtunk, de nem gondoltuk volna, hogy ennyire komplikált esetről van szó."

A The Sun információi szerint a műtét sikerült és a baba már jól van. "Teljesen normális életet élhet majd, gyerekei is lehetnek" - mondta az egyik orvos.