Elfogták a duisburgi maffiagyilkosság tettesét

2009.03.13. 06:25 Módosítva: 2009.03.13. 06:26
Másfél évvel az olasz maffia hat halálos áldozatot követelő duisburgi leszámolása után elfogták az utolsó, még szabadlábon levő gyanúsítottat is. Giovanni Strangio Amszterdamban bujkált, itt fogták el novemberben a klánvezér Giuseppe Nirtát is.

Csütörtök éjjel elfogták Amszterdamban a másfél évvel ezelőtti dusiburgi maffialeszámolás még szabadlábon lévő tettesét. A hatos gyilkosságot feltehetően a rettegett calabriai maffia, a 'ndrangheta rendelte meg.

A gyanúsítottat, Giovanni Strangiót nemzetközi bűnügyi együttműködéssel sikerült kézre keríteni.

A hatóságok szerint a 30 éves Strangio volt az, aki egy társával 2007. augusztus 14-én éjjel Duisburgban a Da Bruno olasz étterem előtt hidegvérrel agyonlőtte egy rivális calabriai klán hat tagját. A tettesek a belgiumi Gentbe hajtottak, majd bérelt autójukat hátrahagyva eltűntek.

Egyiküket, a klánvezér Giuseppe Nirtát, aki több mint tíz éve állt körözés alatt, tavaly novemberben Amszterdamban elfogták.

Strangio ellen, aki mellesleg Nirta sógora, s akinek két pizzériája volt a Rajna-vidéki Kaarst településen, a németországi gyilkosság után adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot. A duisburgi mészárlás kitervelésével vádolt maffiavezért, Antonio Pellét tavaly októberben fogták el Calabriában.