Iskolai vérfürdővel fenyegetőzött egy francia fiú

2009.03.13. 18:11
Őrizetbe vettek Franciaországban pénteken egy 18 éves fiút, aki saját bevallása szerint tréfából tett fel az internetre egy üzenetet arról, hogy ölni fog egy párizsi külvárosi középiskolában.

Elfogott a francia rendőrség egy 18 éves fiút Párizs Villemomble nevű külvárosában, mert azzal fenyegetőzött, hogy vérfürdőt rendez a helyi középiskolában.

"Raincy-ban vér fog folyni, fegyvereim vannak" - ez állt a francia rendőrség közlése szerint az internetre csütörtökön feltett üzenetben, amelyet a 18 éves francia fiú - állítása szerint - tréfának szánt. A rendőrség bejelentése szerint a fiú otthonában házkutatást tartottak, de fegyvereket nem találtak.

A francia ügy két nappal azután történt, hogy egy 17 éves német fiú 15 embert, javarészt diáklányokat, ölt meg meg volt középiskolájában és az utcán a németországi Winnenden-ben. Csütörtökön a baden-württemberi rendőrség szóvivője cáfolta azt az előző napi értesülést, amely szerint az ámokfutó az interneten előre jelezte volna tervét.

Annak ellenére, hogy a franciaországi eset "beugratás" volt, az ügyet komolyan vették Németországban, ahol pénteken kiürítettek egy középiskolát. A német rendőrség ugyanis korábbi esetek tanulságait is figyelembe vette. Bár a winnenden-i tragédiát nem előzte meg internetes figyelmeztetés, korábbi németországi lövöldözéseknél, például 2006-ban, voltak ilyenek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport