Rendőr-lakóparkot épül Jánoshidán

2009.03.13. 19:23
Az önkormányzat ingyen adja a telket és letelepedési támogatást is nyújt az odaköltöző rendőröknek. A falubeliek örülnek a tervnek.

Rendőr-lakópark épül a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jánoshidán. A 24 lakásos rendőr-lakóparkban lesz játszótér, közösségi ház és külön bolt is. A falubeliek nemcsak a közbiztonság javulását várják a beköltöző rendőröktől, hanem az ingatlanárak emelkedését is.

Az önkormányzat ingyen adja a telket, és félmillió forintos letelepedési támogatást is ad a beköltöző egyenruhásoknak. Eszes Béla polgármester elsősorban fiatal, családos rendőröket vár a faluba. A Független Hírügynökségnek elmondta: a rendőrség több települést is megkeresett az elképzeléssel, ők azonnal igent mondtak a lehetőségre.

A megyei rendőr-főkapitányságon nincs betöltve minden állás, 20 százalékos a létszámhiány. A rendőrség éppen ezért próbálja lakással csábítani a frissen végzetteket a Jászságba - mondta el Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A megyei főkapitányság a rendőr-szakközépiskolákban folytat toborzást, a lakópark csak az egyik, amivel igyekeznek a megyébe csábítani a rendőröket.

A tervek szerint a lakópark jövőre készül el. A beköltözők kedvezményesen bérelhetik a lakásokat és a későbbiekben meg is vásárolhatnák az ingatlant.