Volt pasija látta el drogokkal Anna Nicole Smitht

2009.03.13. 09:00 Módosítva: 2009.03.13. 09:09
Anna Nicole Smith orvosa és szeretője receptek tömegét hamisította, hogy kielégíthessék a volt playmate súlyos gyógyszerfüggőségét. Smith végül belehalt szenvedélyébe, két éve túladagolta magát.

Letartóztatták Anna Nicole Smith, a 2008, február 8-án gyógyszertúladagolásban elhúnyt egykori playmate volt szeretőjét egyben jogi képviselőjét és volt doktorát, jelentette a CNN. A gyanú szerint Howard K. Stern, a volt szerető összejátszott Dr. Sandeep Kapoorral és egy másik orvossal, Khristine Erosevichcsel, akik hamis receptek ezreit állították ki a nyilvánvaló függőségben szenvedő Smithnek.

Erosevichet még nem fogta el a rendőrség, de a hatóságok szerint hamarosan önként feladja magát. Stern és Kapoor fejenként húszezer dolláros óvadék kifizetése után már szabadlábon védekezik.

Az orvosok "több ezer tablettát" írtak fel Smithnek, nyilatkozta Jerry Brown kaliforniai legfőbb ügyész a CNN-nek.

Smith 2008. február 8-án vesztette életét, a korboncnoki vizsgálatok szerint véletlen gyógyszertúladagolás miatt. A floridai szállodában, ahol eszméletlenül találták, szobájában rengeteg receptköteles gyógyszert, köztük három féle antidepresszánst, növekedési hormonokat, altatókat találtak.

Sternt és Kapoort nyolc pontban vádolja az ügyészség, egyebek mellett receptköteles gyógyszerekkel való visszaéléssel, jogosulatlan receptkiadással, hamis receptek kiállításával. A gyanú szerint a két férfi 2004-2007 között dolgozott össze, hogy kielégíthessék a playmate függőségét.