Szolgálaton kívül lövöldözött egy vámos

2009.03.14. 11:53
Nem engedték be egy szórakozóhelyre, ezért összeveszett a biztonságiakkal, majd elővette a fegyverét az a vámos, aki ellen garázdaság miatt indult eljárás.

Több lövést adott le a levegőbe egy szolgálton kívüli, feltehetően erősen ittas pénzügyőr kora hajnalban egy kiskunfélegyházi szórakozóhely előtt, mert összeveszett a biztonsági emberekkel.

"A vámos a vitát úgy próbálta lezárni, hogy előrántotta önvédelmi fegyverét és többször a levegőbe lőtt. Szerencsére senki sem sérült meg" - mondta Rákosi Mihály alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Vérvételre vitték

A pénzügyőr hajnali négy óra után próbált bejutni a szórakozóhelyre, de a biztonsági emberek nem engedték be, ezen vesztek össze. A kihívott rendőrök azonnal előállították a pénzügyőrt és a helyi városi kórházba vitték vérvételre, majd a rendőrkapitányságon a bűnügyi osztály munkatársai őrizetbe vették, önvédelmi fegyverét lefoglalták.

A helyszínen a nyomozók megállapították, hogy a lövések felfelé irányultak, így közvetlen testi épséget nem veszélyeztettek, ezért egyelőre garázdaság miatt indítottak eljárást a vámos ellen.