Bocsánatot kért az iskolai ámokfutó családja

2009.03.17. 20:03
Nyílt levélben kértek bocsánatot az ámokfutó 17 éves fiú családtagjai Németországban. Kletschmerék azt írják: maguk sem értik, hogy Tim miért ölt meg 15 embert.

"Fiunk és testvérünk szörnyű és érthetetlen tette azt vette el Önöktől, ami a legértékesebb és legfontosabb, a szerettüket" - áll a nyílt levélben, amelyet a 17 éves Tim Kletschmer családtagjai írtak. "Folyton azt kérdezzük magunktól, újra és újra, hogy hogyan történhetett ez. Hogy nem vettük észre a baját, a gyűlöletét? Amíg ez meg nem történt, mi is egy teljesen normális család voltunk. Soha nem hittük volna, hogy Tim képes ilyesmire" - áll a kedden bemutatott levélben.

"Le vagyunk sújtva, ez a megmagyarázhatatlan tragédia némán, könnyekben hagyott minket. Szeretnénk kifejezni legmélyebb együttérzésünket az áldozatoknak, a családtagjaiknak és a barátainknak, valamint azoknak, akik testi vagy lelki sérüléseket szenvedtek" - írja az ámokfutó családja.

Tim Kletschmer máig ismeretlen okból, magához véve apja egyik otthon tartott fegyverét, múlt szerdán a volt iskolájában kezdett lövöldözni a Stuttgart melletti Winnendenben. Kilenc diákot és három tanárt lőtt le, majd az utcán egy járókelővel végzett. Ezután sofőrjével együtt elrabolt egy kocsit, és egy másik városban további két ember életét oltotta ki, végül pedig a rendőrséggel folytatott tűzharc közben agyonlőtte magát.