Palacsintasütővel vezetik le a feszültséget

2009.03.17. 16:36 Módosítva: 2009.03.17. 16:58
Szevasztopolban felállítottak egy oszlopot, amelyen a férfiak kalapáccsal, a nők pedig palacsintasütővel vezethetik le a válság, vagy éppen a politikusok miatt felgyülemlett feszültséget. Állítólag a Krím-félsziget minden részéről érkeznek az érdeklődők, a palacsintasütő már teljesen eldeformálódott a sok püföléstől.

Egyre népszerűbb a Krím-félsziget lakosai körében az a Szevasztopolban felállított oszlop, amelynek a kalapálásával a válság miatt felgyülemlett feszültségüket vezethetik le a tehetetlen dühüktől szabadulni vágyók.

A Fekete-tenger parti város Lukomorje nevű üdülőtelepén a farsang idején állították fel a hétméteres oszlopot, hogy azon égessék el a telet jelképező bábut. A létesítmény igazgatója, Nyikolaj Pomogalov a vigasság után úgy döntött, nem távolíttatja el a cölöpöt, hanem rézlemezekkel burkoltatja be.

Az ötletgazda egyik oldalról a férfiaknak zsinórra kötött műanyag kalapácsot, a másikról a nőknek nyeles palacsintasütőt helyeztetett el. Ezekkel szabadulhatnak meg a válság, a hitelezőik, a főnökeik és a politikusaik miatti felgyülemlett indulataikat - írta kedden online kiadásában a Komszomolszkaja Pravda című napilap ukrajnai változata.

A cikk szerint az "antikrízisoszlophoz" egyre többen zarándokolnak el a félsziget valamennyi részéből. Sokan családostul keresik fel a helyet. S hogy a gyerekek se unatkozzanak, amíg a szülők a kalapáccsal és a palacsintasütővel verik a rezet, számukra gumiból alakítottak ki bokszzsákot az oszlop aljában.

Pomogalov elmondása szerint a palacsintavas a sok használattól már igencsak deformálódott, ami szerinte azt jelenti, hogy a nőket idegileg jobban megviseli a válság. Mint kifejtette, sok látogatónak az a kívánsága, hogy a cölöpöt ragasszák körbe a válságért felelős ukrán politikusok képeivel. Ehhez szerinte kicsi a felület, a célnak - mint mondta - egy fal felelne meg leginkáb.

Japánban éppen egy betonfal segítségével szabadulhatnak meg a felgyülemlett feszültségtől a vállalkozók, akik némi készpénzért cserébe egész porcelánkészleteket is apró darabokra törhetnek. A terápia állítólag ott is bevállt, ezért a jövőben akár a világ más pontjairól is hallhatunk hasonló kezdeményezéseket.