Repülőn szült, majd otthagyta gyermekét

2009.03.19. 11:38 Módosítva: 2009.03.19. 15:17
Repülés közben szülte meg gyermekét egy szamoai nő a Pacific Blue Új-Zélandra tartó járatán. Az újszülöttet a kukába dobta, majd megpróbált lelépni a reptérről, de nem találta útlevelét. A határőröknek ekkor szúrtak szemet a vérfoltok.

Egy Új-Zélandra tartó repülőgép WC-jében szülte meg gyerekét egy harminc év körüli nő, majd magára hagyta újszülöttjét. A TVNZ új-zélandi televízió közlése szerint a szamoai származású nő a Pacific Blue légitársaság gépén szülte meg gyermekét.

A televízió információi szerint a nő otthagyta a gyereket, majd a gép leszállása után megpróbálta elhagynia az aucklandi repülőteret. Azonban nem találta útlevelét, és amikor ez ügyben segítséget kért, a hatóságoknak feltűnt sápadtsága, és a rajta lévő vérfoltok.

Az újszülöttet egy takarító találta meg a WC szemetesében, egy órával a földet érés után. A Pacific Blue szóvivőjének közlése szerint az újszülött, és az anya is jól van, és egy aucklandi kórházban vigyáznak rájuk.

A rendőrség nyomozást indított az ügy részleteinek kiderítésére. Többek között arra keresik a választ, hogy az anya tudatosan el akarta-e dobni magától gyermekét, valamint arra: hogyan fordulhatott elő, hogy a gép fedélzetén lévő több mint 150 ember közül senkinek sem vette ezt észre a három órás utazás alatt.

A rendőrség egyelőre nem tudta kihallgatni az anyát, akit műteni kellett.