Négy embert halálra tapostak egy urali diszkóban

2009.03.22. 11:38
Négy ember életét vesztette és nyolcan megsérültek Pjervouralszk városában, amikor az emberek egymást taposva próbáltak bejutni egy diszkóba szombaton este.

Tragédiával végződött a szombat este egy urali városban, Pjervouralszkban, ahol az egyik diszkóban óriási tumultus alakult ki nyitáskor. Az Interfax hírügynökség úgy tudja, hogy a dulakodás azért tört ki, mert nyitáskor bejelentették: fél óráig ingyenes a belépés.

A helyi rendőrség közlése szerint egy 1979-es születésű férfi és három 16 éves lány meghalt, amikor az emberek egymást taposva próbáltak bejutni a szórakozóhelyre. További nyolc ember fordult különböző sérülésekkel orvoshoz.

A rendőrök azt mondták, hogy ha nem lettek volna a helyszínen perceken belül, még magasabb lett volna az áldozatok száma.

A diszkót a Hollywood nevvű gazdasági társaság rendezte, amely a helyi bevásárló központban a táncterem mellett több bárt is bérel. A rendőrség szerint a szervezők nem tartották be a Szverdlovszki terület (megye) kormányának a nagy tömegeket vonzó rendezvényekre vonatkozó előírásait.