Dédunokái miatt gyújtotta fel magát a 68 éves férfi

2009.03.24. 15:42
Dédunokáit akarta visszaszerezni az a férfi, aki hétfőn felgyújtotta magát Mezőkovácsházán a polgármesteri hivatal előtt. A négy gyerek fél éve került nevelőszülőkhöz, mert a gyámhatóság szerint a családban veszélyeztetve voltak.

Dédunokái miatt gyújtotta fel magát egy 68 éves férfi a Békés megyei Mezőkovácsházán a polgármesteri hivatal előtt hétfőn reggel. A férfi benzint locsolt magára, majd öngyújtóval meggyújtotta a ruháját.

A férfi négy, nevelőszülőknél lévő dédunokáját szeretné nevelni, ezért gyújtotta fel magát a hivatal előtt. A dédunokákat fél éve helyezték nevelőszülőkhöz, mert a családban veszélyeztetve voltak. A dédszülők korábban is kérték, hogy ők nevelhessék az óvodás és általános iskolás korú gyerekeket, de korukra és egészségi állapotukra hivatkozva ezt a gyámhatóság nem engedte.

Bakos István Mezőkovácsháza polgármestere elmondta, a gyámügyi hivatal nem követett el szabálytalanságot, emberségesen a gyerekek helyzetét figyelembe véve jártak el. A polgármester sajnálatosnak nevezte, hogy a férfi ilyen cselekedettel próbálta meg zsarolni a hivatalt.

Hétfőn a férfival volt 23 éves lányunokája - a gyerekek anyja - is, akinek segélykiáltására a polgármesteri hivatal biztonsági őre és egy ügyfél szaladt ki az épületből. A férfiről lerántották a kabátot és vizet öntöttek rá. A polgármesteri hivatallal szemben van a mentőállomás, így a férfi másodpercekkel később orvosi ellátásban részesült. Jelenleg is kórházban van, első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett a tarkóján és a kezén.

A feleség azt mondta, férje hétfőn reggel azzal búcsúzott, hogy megírta a végrendeletét és bemegy a hivatalhoz, de nem közölte, hogy mit akar csinálni.