Pókember-jelmezben mentett életet egy tűzoltó

2009.03.24. 13:39
Valódi hőssé vált egy thaiföldi tűzoltó, aki a Pókember jelmezét öltötte magára, hogy lecsalogasson egy harmadik emeleti párkányról egy rémült nyolcéves fiút - közölte kedden a bangkoki rendőrség.

A thai főváros egyik speciális, értelmi sérült gyerekeket oktató iskolájának tanárai még hétfőn riasztották a hatóságokat, amikor egy autista fiú - félve a tanórától - kimászott az épület egyik harmadik emeleti párkányára, ahonnan nem akart elmozdulni. Miután az oktatók hiába próbálkoztak a gyerek becsalogatásával, végül értesítették a tűzoltókat, akiknek a gyerek édesanyja elmondta, hogy fia rajong a képregényhősökért.

Ekkor az egyik helyszínen tartózkodó tűzoltó, Sonchai Yoosabai visszasietett a tűzoltóállomásra, ahonnan egy Pókember-jelmezben tért vissza. "A fiú azonnal és mosolyogva szaladt az emberem karjaiba" - mondta az eset után a tűzoltóegység vezetője, hozzátéve, hogy a hős tűzoltó azért tartotta a jelmezt a laktanyában, mert ebbe öltözve szokta feldobni az iskolai tűzvédelmi oktatásokat.