Hangfelvétel bizonyítja a kaposvári rabverést?

2009.03.25. 20:41 Módosítva: 2009.03.25. 20:47
Hangfelvétel bizonyítja, hogy bántalmazták a kaposvári börtönben azt a férfit, aki később meghalt a kórházban. A Kapos TV birtokába jutott felvételen egy börtönőr beszél a felettesével.

Februárban a kaposvári börtönből kórházba került egy rab, majd meghalt. A férfit azért helyezték előzetes letartóztatásba, mert átalakított fegyvereket találtak a lakásán. Úgy tudni, hogy a férfinek fejsérülései voltak - állítólag az őrök verték meg. Az ügyben a Kaposvári Katonai Ügyészség nyomoz.

A Kapos TV-hez került felvételen az egyik börtönőr beszél felettesével a történtekről, négy társát nevezi meg. Azt mondja, hogy "bementek, és igazából azt láttam, hogy megindul a keze, a végét már nem láttam, csak hallottam a csattanást". Ettől kezdve - a börtönőr állítása szerint - már csak hallotta a dulakodásra utaló hangokat, de látni nem látta, ahogy fogalmaz, megpróbált kimaradni belőle.

A hangfelvételből az is kiderül, hogy a verésnek az 56 éves férfi zárkatársa is a szemtanúja volt.

A kaposvári katonai ügyészségen a televízió munkatársának azt mondták, hogy még hetekbe telik, amíg lezárják a férfi halálának ügyében indított vizsgálatot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport