Mézért ölt az ausztrál férfi

2009.03.25. 13:12 Módosítva: 2009.03.25. 13:24
Több tonnányi mézet zsákmányolt egy ausztrál méhész, miután megölte egyik kollégáját. A gyilkos kipakolás közben azonban megsérült, és végül elfogta a rendőrség.

Mézért ölte meg méhészkollégáját egy ausztrál férfi, amiért szerdán életfogytiglani börtönre ítélték. A 34 éves gyilkos 40 ezer ausztrál dollár (kb. 6 millió forint) értékű mézet akart megszerezni társától.

Még 2007-ben bement Anthony Ross Knight otthonába, a 41 éves férfit álmában agyonlőtte. Az ellopott több tonnányi mézet teherautójára rakta, elvitte, és megpróbálta eladni. A kereskedőnél azonban kipakolás közben az egyik nagyobb csupor rádőlt, ezért kórházba kellett szállítan.

A balesetről fényképek is készültek, amelyeken tisztán látszik, hogy a kiborult tároló a meggyilkolt Knight tulajdonát képezte.

A nyomozás során kiderült, hogy a gyilkos súlyos pénzszűkébe került. A bíróságon ugyanakkor azt vallotta, hogy nem akarta megölni áldozatát, és nem gondolta, hogy Knight belehal a lövésbe.

A gyilkossági ügy szerdai ítélethirdetésén jelen volt több ausztrál méztermelő, akik kiváló szakembernek mondták az áldozatot, családját pedig támogatásukról biztosították.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport